תוצאות בדיקות דם ושתן

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקות דם ושתן
    אני
    31/10/2018

הי. אני בת 66 לאחר 2 התקפים של דלקת הלבלב .1.ב-2014 הוצאת כיס מרה.2. החודש,.שוחררתי אחרי יומיים וחצי מבית החולים.
    בבדיקות דם היום בבריאות כללית:א. pth 10.2 pg/ml.ב. סידן 10.62mg/dl. d.ג. זרחן 3.60mg/dl. בבדיקות שתן איסוף 24 שעות נפח 2000: א.סידן 112 mg.ב.זרחן 281mg. בקשתי לדעת א. מה מראות התוצאות האלו. ב. האם התוצאות האלו יכולות להסביר היווצרות אבנים בדרכי המרה.?(בבדיקת אוטרסאונד בטן אין עדות להרחבת דרכי המרה התוך כבדיות,דרכי המרה אינן מורחבות,לא הודגמו מוקדים הדיים החשודיםלאבנים). אודה מאד על התייחסותכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות דם ושתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאני

ד''ר מאיה איש שלום
    31/10/2018

לא ידוע לי על קשר בין רמות סידן מוגברת בדם( שאיני בטוחה בכלל שיש לך) לאבנים בכיס המרה או דרכי מרה
    בכדי לדעת אם יש רמת סידן גבוהה בדם חשובה רמת האלבומין כי מתקנים לפי רמת האלבומין
    הזרחן בשתן יחסית נמוך יתכן שלא ערבבת את הדגימה תוך כדי אסוף והסידן והזרחן שקעו? בכל מקרה אין שם משהו חריג אלא שאולי התוצאה לא מדויקת
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההתיחסות המהירה ועל האמפטיה

אני
    01/11/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות אלבומין בדם ובשתן

אני
    01/11/2018

בוקר טוב.יש תוצאות מתחילת החודש: בבדיקת דם יש אלבומין 4.76g/dl .
    בבדיקת השתן : מיקרואלבומין/קריאטינין יש 14.50mcg/mg
    ו- מיקרואלבומין יו סאמפ יש 25.30 mg/dl.
    ושוב,אני מודה מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות דם ושתן

אני
    01/11/2018

בוקר טוב. היתה לי טעות ברישום התוצאה של בדיקת הדם האחרונה. סידן היה 10.62(ולא 10.2 כפי שרשמתי בטעות). זרחן היה 3.6 ואלבומין 4.72. האם זה משנה את התשובה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאני

ד''ר מאיה איש שלום
    01/11/2018

בתקון לאלבומין (בהנחה שהסידן והאלבומין נלקחו במקביל) הסידן תקין .אך בשליש העליון של הנורמה. המתוקן הוא סביב 10.1.
    כדאי להמשיך לעקוב. הPTH למיטב הבנתי היה תקין האם נכון?
    יחס מיקרואלבומין קריאטנין שציינת בשתן תקין.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אני
    01/11/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו