שאלה על ויטמין D

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• שאלה על ויטמין D
    אנונימית
    13/11/2018

שלום רב, אני בת 50 ובבדיקת דם רמת ויטמין D נמצאה נמוכה. רופא המשפחה אמר לי ליטול ויטמין D בטיפות. תקופה מסויימת אכן נטלתי את הוויטמין אך באחת מתכניות הטלוויזיה שמעתי שאם לוקחים ויטמין זה צריכים לקחת ביחד איתו תוסף סידן כי אחרת בעקבות הנטילה של הוויטמין יש הוצאה של סידן מהעצם? האם זה נכון? בבדיקת דם רמת הסידן בדם תקינה ואני לא מעוניינת בנטילת תוסף סידן כי שמעתי שזה עלול לגרום לטרשת בכלי דם. האם זה נכון? מה דעתך בנושא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על ויטמין D

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאנונימית

ד''ר מאיה איש שלום
    13/11/2018

ניתן לקחת ויטמין D גם ללא תוסף סידן הוא משפר את ספיגת הסידן במעי אל הדם
    תוסף סידן במנון גבוה אכן יכול להגביר טרשת עורקים
    אך במנון נמוך יותר (300-600 מג' ליום) ככל הנראה לא גורם לכך.
    אפשר להעשיר את התזונה בסידן ע"י אכילה של גבינת רקוטה שעשירה מאוד בסידן . אחרי גיל המנופאוזה ההמלצה היא להגיע ל1200 מג' סידן ליום, כאשר משאר המזון בערך החשוב הוא 300 מג' באופן כללי. קצת קשה להגיע לעוד 900 , לכן רבים כן לוקחים תוספי סידן.
    בכל מקרה תוספת ויטמין D לבד לא מביאה לפרוק עצם, חוסר שלו עשוי להביא לעליה בPTH שמפרק עצם.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו