היפר בבלוטת התריס - מינון מרקפטיזול

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• היפר בבלוטת התריס - מינון מרקפטיזול
    מיכל
    13/11/2018

שלום,
    לפני עשר שנים היה לי היפר בבלוטת התריס. טופלתי במרקפטיזול תוך הורדה של המינון ואחרי שנה וחצי הפסקתי לקחת את התרופה והבדיקות כל השנים היו תקינות. ההיפר חזר - בדיקת דם T3 15.7 T4 36 TSH<0.008
    רופא המשפחה נתן לי מרשם למרקפטיזול אבל לא היה בטוח באיזה מינון להתחיל. לא הצלחנו למצוא תיעוד באיזה מינון התחלתי בעבר. כן מצאתי תיעוד ללקיחת 20 מג ביום ןאחרי כמה זמן הורדה ל- 10 מג ביום. אבל יכול להיות שהתחלתי עם מינון יותר גבוה. תור לאנדוקרינולוג יש רק בעוד חודשיים ובנתיים אני ממש מרגישה רע. אודה על מידע באיזה מינון לרוב מתחילים. מוסיפה שנתנו לי גם בדיקות דם ובדיקות לתפקודי כבד לבצע כשבוע לאחר תחילת לקיחת התרופה, ואני יודעת שיש להמשיך ולעקוב ולהוריד מינון בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למיכל

ד''ר מאיה איש שלום
    13/11/2018

חשוב לראות את תפקודי הכבד וספירת הדם בבסיס
    מנון מקובל להתחלה בהנחה שהם תקינים הוא 20-30 מג' ליום של מרקפטיזול תוך מעקב כמובן אחר תפקודי תריס ספירת דם ואנזימי כבד
    בהצלחה
    כדאי לשקול גם אפשרת של טפול ביוד רדיואקטיבי כשהבלוטה קצת "תרגע" אשר נותן טפול סופי לבעיה. כי הסכוי לחזרה אחרי טפול תרופתי הוא 50%...ואחרי כשל של טפול שני אף יותר.
    בעיתי לתת יוד למעשנים או לאלו עם פגיעה עינית משמעותית על רקע הגרייבס או אם יש גויטר מאוד גדול.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפר בבלוטת התריס - מינון מרקפטיזול

מיכל
    14/11/2018

תודה! זה מתאים למינון שהרופא נתן לי (20מ״ג). תפקודי כבד וספירת דם תקינים. אם אפשר רק עוד שאלה - האם לקחת את הכדור פעם ביום או לחלק לשניים כל 12 שעות. היה לי זיכרון שפעם חילקתי אבל הרופא לא אמר לי לחלק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

ד''ר מאיה איש שלום
    14/11/2018

אין צורך לפצל כי השפעת הכדור מגיעה עד יממה. כך שפעם ביום זה בסדר
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו