מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכר, המוגולובין A1Cאייל16/11/2018
שלום
גיל 47.
משקל נמוך 50 קג על 1.78
ירדתי במשקל 10 קג בשנתיים שלוש עקב קרוהן.
בחודשים האחרונים התייצבות ומנסה לעלות במשקל.
הוספתי טחינה ושמן זית וכו'
אבל גם הוספתי הרבה סוכר ( הדיאטנית אמרה שלדעתה במשקל כל כך נמוך הסוכר ממילא יהפוך אצלי לשומן ולא מסוכן ).
לכן אני שותה 5 פעמים ביום תה עם 3 כפיות סוכר סהכ 15 כפיות ביום ( אבל כמעט ולא אוכל עוגות , ממתקים וכו' כי הם בעייתיים מבחינת הבטן ).
לפני חודש שאלתי כאן בפורום האם הסוכר מהתה עלול לגרום לסוכרת.
המלצת לי לבצע בדיקת HBA1C.
אציין שבמשך שנה וחצי הסוכר שלי היה 70-75
ובחצי השנה האחרונה היה 82 ואז 88 לפני חודשיים ולכן הייתי מוטרד.
ביצעתי השבוע בדיקה בבוקר בצום 10 שעות.
הסוכר, לשמחתי, חזר ל 76.
ה HBA1C = 5.25.
אשמח לשמוע את דעתך המקצועית.
1. האם ברמות האלה אני יכול להיות שקט שאני לא בכיוון סוכרת ואפשר לשתות תה עם 12-15 כפיות סוכר ביום?
2. האם זה נכון שאם אני ב BMI=15.5 אז אכילת סוכר לא מזיק לי כי הוא הופך לשומן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום18/11/2018הנתונים שציינת בהחלט תקינים. אבל אני עדין חושבת שעדיף שהעליה במשקל תהיה מחלבון ושומנים בריאים ופחות מסוכרים פשוטים. לא מבוסס על הוכחה מדעית כי כרגע נראה שהכל תקין.
שומנים בריאים - אבוקדו, אגוזים, טחינה, שמן זית.
ערב טוב והרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)