ערך של גלוקוז בצום

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ערך של גלוקוז בצום
    מיקב
    04/12/2018

אני בת 40. ביצעתי היום בדיקות דם. גלוקוז יצא 92. הרופאה אמרה שצריך צום של 12 שעות. בפועל, סיימתי לאכול ב 16:00 אתמול והבדיקה התבצעה ב 8:00 היום, כך שמדובר בצום ארוך יותר. מאחר והתוצאה גבולית - האם יש לכך השפעה על הבדיקה? האם להסיק מכך שאני במצב גרוע יותר? תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערך של גלוקוז בצום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה למיקה

ד''ר מאיה איש שלום
    04/12/2018

אכן צום ממושך יכול להביא לעליה ברמות הסוכר
    אם יש גורמי סכון לסוכרת כגון ספור משפחתי, עודף משקל, העדר פעילות גופנית, שחלות פוליצסטיות סוכרת בהריון בעבר אז כדאי לשקול תוספת של בדיקת המוגלובין מסוכרר שמהוה מדד לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים. .
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה...

מיקה
    04/12/2018

קודם כל תודה על התשובה המהירה!!! אבל - צום ממושך מעלה את הסוכר? כלומר, אני יכולה להניח שהערכים הנורמליים נמוכים יותר ואז אין סיכון לסוכרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיקה

ד''ר מאיה איש שלום
    05/12/2018

אכן צום ממושך יכול להעלות את הסוכר בגלל פרוק חומצות שומן שמביאות לתנגודת לפעילות האנסולין וירידה בהפרשתו
    קשה לי לומר בכמה אחוז השנוי אצלך
    אם יש גורמי סכון לסוכרת כדאי להשלים בדיקת המוגולובין מסוכרר ואולי לחזור על הבדיקה בצום קצר יותר של 10 שעות מספיק
    אפילו 8
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו