מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פעילות יתר של בלוטת התריסתום15/12/2018
שלום דוקטור
אני בחור בריא בן 28, לפני כחודשיים התחלתי להרגיש כאבי ראש קשים שמוחמרים בשינוי תנוחה, עייפות קיצונית, קושי להירדם, קשיי נשימה, החלה ירידה במשקל ורעד בידיים
קבעתי תור לרופא משפחה והתגלה שהלחץ דם גבוה כל הזמן מגיע ל170/110, דופק מעל 100 באופן קבוע
בבדיקות דם crp , esr תקינים t4-60, t3-31
tsh-נמוך
הרופא משפחה הפנה אותי לאולטרסאונד של הבלוטה והעלה אפשרות שמדובר בתפקוד יתר על רקע ויראלי כלשהו
מכיוון שאני גר בפריפריה התורים רחוקים ובינתיים החולשה מתגברת, הכאבי ראש רק מחמירים, הלחץ דם גבוה מאוד כל הזמן ואני מצליח לישון כשעתיים בלילה וקשה לי לנשום כל הזמן
האם זהו מצב שמצריך בדיקות דחופות? האם עלי לנסות ולהתעקש על בירור מיידי? התור לאולטרסאונד בסוף דצמבר ולאנדוקרינולוג בסוף פברואר
תודה רבה
תום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לתום
ד''ר מאיה איש שלום15/12/2018בנוכחות מדדי דלקת תקינים פחות סביר שמדובר בדלקת בבלוטת התריס, האבחנה המבדלת היא גרייבס שזו פעילות יתר אוטואמונית מול אזור בבלוטה שעובד ביתר (פחות סביר) הבדיקה האבחנתית בשלב זה היא מפוי טכנציום (אם לא נחשפת ליוד לאחרונה בסיטי וכדומה) ואפשר בנתיים אם אין לך אסטמה לתת תרופות כגון נורמיטן, או דרלין שיאטו את הדופק ויקלו עליך ועל התסמינים כי הן גם מעכבות יצור של ההורמון הפעיל T3. .
מפוי אפשר לסדר תוך יום יומיים באחד מבתי החולים במכון אזוטופים
יתכן שאין הכרח במפוי כי לפעמים בהתרשמות קלינית ובדיקה גופנית אפשר להגיע לאבחנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)