פעילות יתר של בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פעילות יתר של בלוטת התריס
    תום
    15/12/2018

שלום דוקטור
    אני בחור בריא בן 28, לפני כחודשיים התחלתי להרגיש כאבי ראש קשים שמוחמרים בשינוי תנוחה, עייפות קיצונית, קושי להירדם, קשיי נשימה, החלה ירידה במשקל ורעד בידיים
    קבעתי תור לרופא משפחה והתגלה שהלחץ דם גבוה כל הזמן מגיע ל170/110, דופק מעל 100 באופן קבוע
    בבדיקות דם crp , esr תקינים t4-60, t3-31
    tsh-נמוך
    הרופא משפחה הפנה אותי לאולטרסאונד של הבלוטה והעלה אפשרות שמדובר בתפקוד יתר על רקע ויראלי כלשהו
    מכיוון שאני גר בפריפריה התורים רחוקים ובינתיים החולשה מתגברת, הכאבי ראש רק מחמירים, הלחץ דם גבוה מאוד כל הזמן ואני מצליח לישון כשעתיים בלילה וקשה לי לנשום כל הזמן
    האם זהו מצב שמצריך בדיקות דחופות? האם עלי לנסות ולהתעקש על בירור מיידי? התור לאולטרסאונד בסוף דצמבר ולאנדוקרינולוג בסוף פברואר

תודה רבה
    תום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות יתר של בלוטת התריס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לתום

ד''ר מאיה איש שלום
    15/12/2018

בנוכחות מדדי דלקת תקינים פחות סביר שמדובר בדלקת בבלוטת התריס, האבחנה המבדלת היא גרייבס שזו פעילות יתר אוטואמונית מול אזור בבלוטה שעובד ביתר (פחות סביר) הבדיקה האבחנתית בשלב זה היא מפוי טכנציום (אם לא נחשפת ליוד לאחרונה בסיטי וכדומה) ואפשר בנתיים אם אין לך אסטמה לתת תרופות כגון נורמיטן, או דרלין שיאטו את הדופק ויקלו עליך ועל התסמינים כי הן גם מעכבות יצור של ההורמון הפעיל T3. .
    מפוי אפשר לסדר תוך יום יומיים באחד מבתי החולים במכון אזוטופים
    יתכן שאין הכרח במפוי כי לפעמים בהתרשמות קלינית ובדיקה גופנית אפשר להגיע לאבחנה.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו