מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקת דם תריסאינה23/12/2018
אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. בבדיקת הדם שלי
התקבל
TSH=10.3 ו- FT4=16.8
אז עברתי מ-
850מ"ג בשבוע
ל- 900 מ"ג בשבוע.
כעבור שלושה שבועות במינון החדש התקבל TSH=7.9 ו- FT4=18.7.
האם אני צריכה להגדיל שוב את מינון האלטרוקסין או להמשיך במינון הזה והערך עשוי להמשיך לרדת למצב המאוזן בו היתי שנים?
בנוסף, האם צריך לאזן בכלל אם
TSH
חורג,
או שהאיזון צריך להיות לפי
FT4
שהוא בשתי הבדיקות תקין ואפילו גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאינה
ד''ר מאיה איש שלום23/12/2018TSH מגיעה לאזון כעבור 6 שבועות כך שיש סכוי שעוד ירד
האם את מקפידה לקחת את אלטרוקסין בבוקר בצום חצי שעה לפני האוכל עם מים בלבד וללא תוספים כגון ברזל או כדורים אחרים?
מציעה לשקול מעבר לאיותירוקס שנספג טוב יותר מאלטרוקסין
ביום הבדיקה כדאי לקחת את האלטרוקסין אחרי בדיקת הדם. כי FT4 שאת רואה בבדיקה הוא מהמנה שנספגה בבוקר
אם את מתכננת הריון בקרוב אז אולי כן כדאי להעלות כבר את המנון כי היעד TSH מתחת ל2.5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)