ויטמין D לאחר שבר צוואר ירך

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ויטמין D לאחר שבר צוואר ירך
    שרון
    27/12/2018

שלום.
    דודתי בת 80, מחלות רקע מרובות כולל פרפור פרוזדורים , השתלת קוצב, CHF, COPD, ירידה קוגניטיבית
    לאחר שבר אוסטאופרוטי שבר צוואר ירך לפני כשבוע.
    במכתב שחרור מאורתופדיה הומלץ על העמסת ויטמין D במינון של 100,000 יחידות פעם בשבוע למשך חודש, (בליעת בקבוקון שלם) מבלי לבדוק כלל את הרמות הבסיסיות. נאמר לי שזו הרוטינה המחלקתית.
    .אני מעט מוטרד לגבי המינון שנשמע לי גבוה שכן אני יודע מנסיון עצמי שכשנמצא אצלי חסר בעבר קיבלתי 2000-4000 יחדות ליום, ובמינון שבועי זה יוצא 14,000 עד 28,000 וכלל לא מתקרב למינון שבועי של 100,000 יחידות בשבוע.
    - האם המינון הזה של 100,000 יחידות פעם בשבוע אכן מקובל בקרב אנדוקרינולוגים ונחשב בטוח לנטילה לדעתך?
    (במיוחד שלא נבדקה הרמה קודם להמלצה?)
    - האם לא יכול לגרום להיפרקלצמיה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשרון

ד''ר מאיה איש שלום
    27/12/2018

קשה לי ליעץ מבלי לראות בדיקות מעבדה, ואת המטופלת, אם רמת הסידן תקינה בדם ואין פעילות יתר של יותרת התריס הסכוי שתהיה היפרקלצמיה הוא קטן. מרבית החולים לאחר שבר בצואר הירך סובלים מחסר ויטמין D אך גם מנת העמסה של 50000 יכולה להספיק מסכימה שכדאי לבדוק רמה של ויטמיןD
    ממליצה להתיעץ עם אנדוקרינולוג
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו