ממצא בהיפופיזה ודופק נמוך

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ממצא בהיפופיזה ודופק נמוך
    דינה
    01/01/2019

שלום!לפני כשנה וחצי התגלה לי ממצא בהיפופיזה בגודל 5 מ"מ .מקרואדנומה?
    מאז לא עשיתי אם אר אי.
    לאחרונה יש ירידה בדופק.הייתי רוצה לדעת במידה והממצא גדל האם זה עלול להשפיע על בלוטת התריס ולגרום לירידה בדופק?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדינה

ד''ר מאיה איש שלום
    01/01/2019

הסכוי לכך קטן אך קיים. האם את לא מקבלת תרופות שיכולות להשפיע על ירידה בדופק? האם לא התחלת לבצע פעילות גופנית סדירה שמשפרת את הכושר הגופני ויכולה להביא לירידה בדופק?
    בדרכ תת פעילות של בלוטת התריס מופיעים גם בתסמינים נוספים כגון עייפות עליה במשקל, אי סבולת לקור, עור יבש, עצירות אך הדבר לא הכרחי
    ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג בנתיים כדי לשלול זאת לא מספיק לבדוק TSH, חשוב לבדוק גם FT4 כי בהפרעה הפופזרית TSH יכול להיות תקין ואילו FT4 ירד, חשוב גם לבדוק רמת קורטיזול שלא קשורה לדופק נמוך אבל אם נמוכה מחייבת טפול
    לשקול בצוע אקג, הולטר אקג לברור נוסף.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת להודעה הקודמת

דינה
    01/01/2019

תודה רבה,דוקטור!
    הדיפק הנמוך התגלה בהולטר.והוא נמוך בלילה עד 46 כשאני ישנה.במהלך היום אם אני ערנית הדופק תקין
    אכן חודשיים עשיתי הליכה פעמיים בשבוע.אבל לא משהו דרמטי.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדינה

ד''ר מאיה איש שלום
    02/01/2019

אם מדובר בירידת דופק בלילה בלבד כדאי לבדוק עם קרדילוג יתכן שזה בכלל תקין.
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו