רמת טסטוסטרון בגבר צעיר

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• רמת טסטוסטרון בגבר צעיר
    שגיא נ
    12/01/2019

שלום רב. האם רמת טסטוסטרון בגיל 26.5 של 15.2 (נורמה 6-26) היא תקינה? או שזו רמה של גבר בן 40?
    בנוסף, בבית השחי יש לי שורשי שערה בולטים אשר לא צומחות מהן שיעורת אבל בבירור ניתן לראות שמדובר בשורש שערה. זה יכול להיות קשור להורמונים מסוימים שלא מופרשים מספיק?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמת טסטוסטרון בגבר צעיר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשגיא

ד''ר מאיה איש שלום
    12/01/2019

בעקרון מדובר ברמה תקינה, אם יש חשד לחסר לא בגלל התופעה שתארת שאיני יודעת למה היא קשורה (כדאי להתיעץ עם רופא עור) אלא תסמינים של ירידה בחשק המיני, הפרעות בתפקוד מיני, עייפות אובדן מסת שריר, ירידה בתשעורת בגוף או בתדירות גלוח אז כדאי לבדוק רמת bioavailable testosterone אשר מבוצעת בבית החולים איכילוב ונותנת אומדן של רמת הטסטוסטרון החופשית
    הרמה שציינת בטווח התקין
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודנ על תגובתך

המשך
    12/01/2019

תודה על התגובה.
    התסמינים שציינת אינם מתקיימים. יש להגיד כי באופן כללי הזקן שלי צומח בצורה דלילה מאוד מאז ומתמיד, האם זה קשור לרמות הטסטוסטרון? מבחינת מסת שריר וחשק מיני בהחלט אין בעיות.
    האם יתכן שאנטיהיסטמינים שאני נוטל משפיעים על ההורמון הנ'ל? האם יש להמשיך בירור? כי בעיות (חוץ מזקן דליל ומראה' נערי' אין כל בעיה). אגב, יתכן שאני נראה צעיר מאוד מכפי גילי ויש לי' בייבי פייס' זה בגלל רמות טסטוסטרון נמוכות כגון 15.2? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשגיא

ד''ר מאיה איש שלום
    13/01/2019

בעקרון רמה של 15.2 היא תקינה, אך כאמור הטווח רחב, אתה גם לא מתאר תסמינים נוספים שמחשידים לחסר פרט לנושא השעור בפנים אך זה לא ספציפי. אנטיהסטמינים יכולים להביא לירידה ברמות הטסטוסטרון אך כאמור הרמה תקינה.
    אם אתה רוצה לקבל חזוק נוסף לתקינות התוצאה אתה יכול להשלים את בדיקת הbio available testosterone שמבוצעת באיכילוב ונותנת אומדן לרמת הטסטוסטרון החופשית והזמינה לפעילות.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

המשך
    13/01/2019

אכן הרמה בנורמה. אולם, לפי מה שבדקתי זנ נורמה של גילאי 60-70. יתכן שאי שיעור בפנים + מראה פנים מאוד נערי ולא בוגר קשורים בעניין? אם כן אני מניח שאני זקוק לטיפול מסוים. אף שהרמה לכאורה בנורמה, מדובר ברמה אופיינית לאדם בן 70 ולא 26. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

?
    15/01/2019

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשגיא

ד''ר מאיה איש שלום
    15/01/2019

קשה לדעת.
    מציעה להשלים את בדיקת הBIOAVAILABLE TESTOSTERONE באיכילוב
    שאר התסמינים לא מתאימים לחסר
    חסר ברור לפי הדרות אנדוקריניות אין כאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו