מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רמת טסטוסטרון בגבר צעירשגיא נ12/01/2019
שלום רב. האם רמת טסטוסטרון בגיל 26.5 של 15.2 (נורמה 6-26) היא תקינה? או שזו רמה של גבר בן 40?
בנוסף, בבית השחי יש לי שורשי שערה בולטים אשר לא צומחות מהן שיעורת אבל בבירור ניתן לראות שמדובר בשורש שערה. זה יכול להיות קשור להורמונים מסוימים שלא מופרשים מספיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לשגיא
ד''ר מאיה איש שלום12/01/2019בעקרון מדובר ברמה תקינה, אם יש חשד לחסר לא בגלל התופעה שתארת שאיני יודעת למה היא קשורה (כדאי להתיעץ עם רופא עור) אלא תסמינים של ירידה בחשק המיני, הפרעות בתפקוד מיני, עייפות אובדן מסת שריר, ירידה בתשעורת בגוף או בתדירות גלוח אז כדאי לבדוק רמת bioavailable testosterone אשר מבוצעת בבית החולים איכילוב ונותנת אומדן של רמת הטסטוסטרון החופשית
הרמה שציינת בטווח התקין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודנ על תגובתך
המשך12/01/2019תודה על התגובה.
התסמינים שציינת אינם מתקיימים. יש להגיד כי באופן כללי הזקן שלי צומח בצורה דלילה מאוד מאז ומתמיד, האם זה קשור לרמות הטסטוסטרון? מבחינת מסת שריר וחשק מיני בהחלט אין בעיות.
האם יתכן שאנטיהיסטמינים שאני נוטל משפיעים על ההורמון הנ'ל? האם יש להמשיך בירור? כי בעיות (חוץ מזקן דליל ומראה' נערי' אין כל בעיה). אגב, יתכן שאני נראה צעיר מאוד מכפי גילי ויש לי' בייבי פייס' זה בגלל רמות טסטוסטרון נמוכות כגון 15.2? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשגיא
ד''ר מאיה איש שלום13/01/2019בעקרון רמה של 15.2 היא תקינה, אך כאמור הטווח רחב, אתה גם לא מתאר תסמינים נוספים שמחשידים לחסר פרט לנושא השעור בפנים אך זה לא ספציפי. אנטיהסטמינים יכולים להביא לירידה ברמות הטסטוסטרון אך כאמור הרמה תקינה.
אם אתה רוצה לקבל חזוק נוסף לתקינות התוצאה אתה יכול להשלים את בדיקת הbio available testosterone שמבוצעת באיכילוב ונותנת אומדן לרמת הטסטוסטרון החופשית והזמינה לפעילות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
המשך13/01/2019אכן הרמה בנורמה. אולם, לפי מה שבדקתי זנ נורמה של גילאי 60-70. יתכן שאי שיעור בפנים + מראה פנים מאוד נערי ולא בוגר קשורים בעניין? אם כן אני מניח שאני זקוק לטיפול מסוים. אף שהרמה לכאורה בנורמה, מדובר ברמה אופיינית לאדם בן 70 ולא 26. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
?15/01/2019?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לשגיא
ד''ר מאיה איש שלום15/01/2019קשה לדעת.
מציעה להשלים את בדיקת הBIOAVAILABLE TESTOSTERONE באיכילוב
שאר התסמינים לא מתאימים לחסר
חסר ברור לפי הדרות אנדוקריניות אין כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)