בירור לגבי בדיקות דם במעבדה שעשיתי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בירור לגבי בדיקות דם במעבדה שעשיתי
    משה
    22/01/2019

שלום דוקטור אשמח לתשובתך לגביי הבדיקות הנ"ל בדיקות דם שעשיתי, בזמן האחרון יש לי הרבה פעמים סינוס טכיקרדיה במנוחה של מעל מ-100 פעימות בדקה שמגיעים גם ל120.
    הרבה פעמים גם לחץ דם גבוה לפרק זמן קצר שיורד סחרחורות ומין לחץ כזה בראש, והפרעה קלה בתפקודי כבד כבד שומני לטענת הרופא משפחה. תפקודי בלוטת התריס וקטכולאימינים תקינים דופק ממוצע במנוחה 88 אני בן 31 1.70 שוקל 85 (אציין שלפני המשקל הזה היו הרבה תקופות שהייתי שוקל פחות בהרבה ועושה המון פעילות גופנית ריצה מתקני כוח וגם אוכל תזונה נכונה אבל בכול פעם עושה כמה חודשים ומפסיק,אז אני מניח שגם הבדיקות שאציג עכשיו היו טובות בעבר כי באותו זמן לא עשיתי בדיקות כאלו) להלן הבדיקות:
    Cholesterol: 211.4
    Cholesterol ldl: 132.8
    Cholesterol hdl: 45
    Triglycerides: 168
    Creatinine: 0.84
    Glucose blood: 88
    Hb:15.1
    האם יש לי בעיות הורמונליות ?
    משהו שקשור למערכת העצבים ?
    מרגיש סחרחורות ולחץ מוזר בראש
    לאור הנתונים שהצגתי עד כה מה דעתך דוקטור ?
    תודה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למשה

ד''ר מאיה איש שלום
    22/01/2019

התמונה מורכבת ולא ניתן לתת מענה מבלי לקבל אנמנזה מלאה ולבדוק אותך
    בכל מקרה כדאי להשלים אסוף שתן למטנפרינים עם בדיקת קריאטנין במקביל כי בדיקת הכתקולאמינים יכולה לפספס ב30%, וגם לשקול בדיקת קורטיזול בבוקר.
    מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

משה
    23/01/2019

שלום דוקטור ותודה על התשובה
    אבל ה-creatinine תקין בבדיקה ואני יודע שזה קשור לכליה
    אני מציין את זה כי אם מה שקראתי אם אני מבין נכון מטנפרינים וכל זה קשור לכליה, מה עוד שהרופא משפחה נתן לי לעשות את בדיקת הכתקולאמינים מה לא בסדר בבדיקה הזאת ? הבנתי שהבדיקה הזאת ומטנפרינים זה אותה מטרה לא ? מה העניין אם ה30 אחוז ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

משה
    23/01/2019

דוקטור ועוד משהו שנזכרתי תפקודי בלוטת התריס בבדיקת הדם שעשיתי תקינות, הtsh הם הורמוני הבלוטה ששולטים על קצב ניצול האנרגיה בגוף ובכללי הבנתי שהם הורמונים מאוד חשובים אם זה תקין זה לא יכול לתת יחסית תמונה שלמה של מצב טוב מבחינת הורמונלית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

משה
    24/01/2019

דוקטור זה משה
    אשמח אם תכתבי לי כאן את הבדיקה של הT מטנפרינים כול מה שצריך, על כול מה שדיברנו לגביי הבדיקת תחליף לקטולאמינים
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו