מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בירור לגבי בדיקות דם במעבדה שעשיתימשה22/01/2019
שלום דוקטור אשמח לתשובתך לגביי הבדיקות הנ"ל בדיקות דם שעשיתי, בזמן האחרון יש לי הרבה פעמים סינוס טכיקרדיה במנוחה של מעל מ-100 פעימות בדקה שמגיעים גם ל120.
הרבה פעמים גם לחץ דם גבוה לפרק זמן קצר שיורד סחרחורות ומין לחץ כזה בראש, והפרעה קלה בתפקודי כבד כבד שומני לטענת הרופא משפחה. תפקודי בלוטת התריס וקטכולאימינים תקינים דופק ממוצע במנוחה 88 אני בן 31 1.70 שוקל 85 (אציין שלפני המשקל הזה היו הרבה תקופות שהייתי שוקל פחות בהרבה ועושה המון פעילות גופנית ריצה מתקני כוח וגם אוכל תזונה נכונה אבל בכול פעם עושה כמה חודשים ומפסיק,אז אני מניח שגם הבדיקות שאציג עכשיו היו טובות בעבר כי באותו זמן לא עשיתי בדיקות כאלו) להלן הבדיקות:
Cholesterol: 211.4
Cholesterol ldl: 132.8
Cholesterol hdl: 45
Triglycerides: 168
Creatinine: 0.84
Glucose blood: 88
Hb:15.1
האם יש לי בעיות הורמונליות ?
משהו שקשור למערכת העצבים ?
מרגיש סחרחורות ולחץ מוזר בראש
לאור הנתונים שהצגתי עד כה מה דעתך דוקטור ?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום22/01/2019התמונה מורכבת ולא ניתן לתת מענה מבלי לקבל אנמנזה מלאה ולבדוק אותך
בכל מקרה כדאי להשלים אסוף שתן למטנפרינים עם בדיקת קריאטנין במקביל כי בדיקת הכתקולאמינים יכולה לפספס ב30%, וגם לשקול בדיקת קורטיזול בבוקר.
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור לגבי בדיקות דם במעבדה שעשיתי
משה23/01/2019שלום דוקטור ותודה על התשובה
אבל ה-creatinine תקין בבדיקה ואני יודע שזה קשור לכליה
אני מציין את זה כי אם מה שקראתי אם אני מבין נכון מטנפרינים וכל זה קשור לכליה, מה עוד שהרופא משפחה נתן לי לעשות את בדיקת הכתקולאמינים מה לא בסדר בבדיקה הזאת ? הבנתי שהבדיקה הזאת ומטנפרינים זה אותה מטרה לא ? מה העניין אם ה30 אחוז ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור לגבי בדיקות דם במעבדה שעשיתי
משה23/01/2019דוקטור ועוד משהו שנזכרתי תפקודי בלוטת התריס בבדיקת הדם שעשיתי תקינות, הtsh הם הורמוני הבלוטה ששולטים על קצב ניצול האנרגיה בגוף ובכללי הבנתי שהם הורמונים מאוד חשובים אם זה תקין זה לא יכול לתת יחסית תמונה שלמה של מצב טוב מבחינת הורמונלית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבירור לגבי בדיקות דם במעבדה שעשיתי
משה24/01/2019דוקטור זה משה
אשמח אם תכתבי לי כאן את הבדיקה של הT מטנפרינים כול מה שצריך, על כול מה שדיברנו לגביי הבדיקת תחליף לקטולאמינים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)