לגבי ויטמין d וסידן

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• לגבי ויטמין d וסידן
    יוסי
    24/01/2019

שלום דר הציטוט הנל נלקח מאתר מסויים ורציתי לדעת אם באמת מסוכן ליטול תוסף סידן ?באמת קשה לאתר את זה בדם? אני כמעט ולא אוכל מוצרי חלב הבנתי משהו נוסף שכדאי לקחת ויטמין d ביחד אם סידן כי שניהם משפיעים אחד על בשני אני מרגיש שחסר לי ..יש לי סוג של רככת בעצמות
    אשמח לתשובה תודה

ויטמין D וברזל: דווקא כן עשויים להועיל

למרות האמור, חשוב לציין גם את תוספי המזון שדווקא כן עשויים להועיל במצבים מסוימים:
    "סידן למשל, הוא מינרל שמומלץ לכל האוכלוסייה ליטול במינון לפי גיל, מאחר שלרובנו אין מספיק ממנו בגוף, וקשה לאתר חסר שלו בבדיקת דם. מחסור במינרל זה עלול למצב שבו העצמות פגיעות יותר בגיל מבוגר וכתוצאה מכך בין היתר גם לשברים.

בדומה לסידן, גם לוויטמין D תפקיד חשוב בשמירה על צפיפות העצמות. לאור הסיכון לסרטן העור מחשיפה לשמש זו אינה הדרך המומלצת להעלות את רמת הוויטמין בגופנו. לכן, בהחלט מומלץ היום לצרוך תוספי ויטמין D. במקרה זה. הקצובה היומית המומלצת: 400 יחידות בינלאומיות ולקשישים לפחות 800 יחידות ".

ד"ר מסקליטו דווקא חושבת שמותר ורצוי להיחשף לשמש בשעות היותר מאוחרות של היום. "עם זאת, מומלץ לבדוק את רמות ויטמין D בבדיקות דם באופן שוטף באוכלוסיות מסוימות כמו נשים בגיל המעבר, קשישים וחולים כרוניים", היא מציינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לגבי ויטמין d וסידן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ליוסי

ד''ר מאיה איש שלום
    24/01/2019

כדאי לבצע הערכה של כמות הסידן בצריכה היומית, לעיתים לא שכיחות היא מספקת. הערכה נעשית ע"י תזונאית או רופא. רקוטה היא גבינה עתירה בסידן. בהחלט נכון שהוא מנרל בעצמות ולכן הרמה בדם לא משקפת אם יש מספיק ממנו. אך אם יש רקע של אבנים בדרכי השתן, או רמת סידן מוגברת בדם לא כדאי לטול תוסף. ויטמין D לרב האנשים יש רמה לא מספקת ממנו וגם היכולת יצור ע"י העור יורדת עם הגיל. כדאי לבדוק את רמתו אך לרב האנשים 800 יחידות ליום לא יגרמו לנזק (בהנחה שרמת הסידן בדם תקינה).
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי ויטמין d וסידן

יוסי
    26/01/2019

הרמת קלציום בדם בסדר רמת ויטמין d דנבדק לפני שנתיים הייתה מעט נמוכה ומאז מסיבות כאלה ואחרות לא נחשפתי כמעט לשמש ...לפי מה שהבנתי אדם שהוא בריא כליתית לא אמור לאבד ויטמין d ..אבל מה הבעיה שבניהם יש אינראקציה של משקעים יש לציין מחלת שריר ברקע מה המלצתך כיון שהרגשתי יציב עד לפני כשנה שנתיים עכשיו השאלה היא חוץ מבדיקת הדם לקלציום יתכן וכן יש לי בריחת סידן?אני כמעט ולא נוגע במוצרי חלב יכול להיות שיש קשר בין החולשה לבין הרמות או האיזון?רופא משפחה אמר לי שגם אם חלילה יש אוסטפוראיסס לא יתנו טיפול מכיון הגיל הצעיר שזה מעל גיל 50 נותנים בנתיים כדי להתחזק אני יכול לקחת קלצצו שזה כולל ויטמין די כדור למציצה ??
    מה המינון המומלץ והבנתי שיש הבדל בין קלציום רגיל לציטראט ...בנוסף יש התכווציטת קשות ברגליים ובעוד מקומות ..מה המלצתך?תודה בנוסף הבנתי שמוצרי חלב וקולה מכילים זרחן שהוא פוגע בסידן
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליוסי

ד''ר מאיה איש שלום
    27/01/2019

בכדי להתיחס לשאלותיך בצורה הטובה ביותר יש צורך באנמנזה מקיפה בדיקה גופנית ויש לראות את כל בדיקות הדם
    מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג
    בשל חולשת השרירים שאתה מתאר לבדוק גם רמת CPK בשל ההתכוצויות גם מגנזיום בדם (למרות שהרמה לא משקפת את הרמה בשריר) .
    לחזור על רמת ויטמין D המנון של התוסף נקבע לפי הרמה.
    בקלציציו יש רק 400 יחידות של ויטמין D כך שזה יחסית מעט ולרב לא מספיק אם הרמה נמוכה...
    ויטמין D לא נאבד לרב אלא נוצר ע"י העור בעקבות חשיפה לשמש מכוון שרובנו לא נחשפים בידים ורגלים חשופות לשיא השמש במשך 20 דקות לרב האנשים יש רמה לא מספקת..
    צריך לראות מה מנון התוסף סידן שאתה זקוק לו לפי חשוב של הצריכה בתזונה (יש גם בטחינה, שקדים וכו).
    בנוסף לשקול בדיקת אסוף שתן קלציום פוספור קריאטנין לראות שאין אובדן סידן בשתן כי אז מיותר לתת תוסף מעבר לתזונה...
    אם יש חולשה כללית לשקול בדיקה גם של מחסני ברזל, B12
    מציעה לפנות ליעוץ רפואי מסודר
    אם יש גורמי סכון לשברים אפשר לשקול צפיפות עצם גם בגיל לפני 50 אך זה תלוי בגורמי הסכון /הארעות שברים בעבר.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו