מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכים של בדיקות שתן קטכולאמינים מטרפינים ועודמשה25/01/2019
שלום דוקטור זה משה לבסוף הבדיקת קטכולאמינים הייתה אם שאר כול הבדיקות לא ידעתי לפני פשוט לקחתי תתוצאות מעבדה מהמרפאה להלן תוצאות הבדיקה אשמח לדעתך לגביי הערכים :
נפח המיכל של הבדיקה 1000
normetaneph u24h: 350
metanephrine u24h: 129
epinephrine u24h: 11.13
norepi-urine u24h: 56.60
dopamamine-urine 24h : 341.68
vma-urine 24h : 5.68
hiaa5- urine 24h : 3.4
cortisol-u free 24h : 1044.7
tsh : 1.98
t4-free: 14.1
cortisol-blood: 735
בעניין התוצאה של הקורטיזול ה1044.7 ליד רשום בהערה שים לב שינוי בשיטה החדשה וזה מתייחס לנפח 1000
ולגביי ה- cortisol blood שהתוצאה 735 רשום בהערות למטה
193-772-morning
afternoon- 55-497
הבדיקות שעשיתי זה בגלל לחץ דם גבוה פתאומי שיש לי לפעמים במנוחה, סינוס טכיקרדיה סחרורות לחץ בראש וכו"
איך הבדיקות ? מה זה אומר בכללי לפי הערכים שציינתי? לגבי ההורמונים.
תודה גדולה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום25/01/2019אני לא זוכרת בעפ את הנורמות של מטנפרינים ונומטנפרין. השאר נראה לי תקין, אני חושבת שהן תקינות אבל צריכה לראות את הנומרה.
הקורטיזול אני חושבת גבוה בשתן - מהי הנורמה שם?
בדם זה לא מייצג שום דבר כי יתכן שהיית בסטרס
במידה ואכן המטנפרינים בשתן תקינים ואינך נוטל תכשירי קורטיזון/פרדניזון משחות עור משאפים כדורים...כדאי להשלים מבחן דקסמטזון 1 מג' יש לטול 2 כדורי דקסמטזון של 0.5 מג בשעה 2300 ובדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבקור למחרת.
הפניה מרופא המשפחה
להמשיך ברור אצל אנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים של בדיקת שתן קטכולאמינים מטרפינים ועוד
משה25/01/2019שלום דוקטור
תכולת הבדיקה הייתה 1000 הנפח זה היה ל24 שעות
בערכי נורמה רשום 138
ויש עוד דף שרשום מן טבלה כזאת התוצאה 1044.7 ואז
Low: 138
High:524.40
No test :high
ויש הערה כזאת שים לב שינוי בשיטה חדשה ( כנראה בבדיקה איך שמתייחסים אליה ) זה מה שהבנתי מהתוצאות.
אז אני צריך לעשות תמבחן זה שאמרת אם הכדור ב11 בלילה ובדיקת דם בבוקר ?
כי שהייתי במרפאה גם אתמול אז המזכירה הביאה לי תדף של מה שכתבתי לך עכשיו בלי שביקשתי אותו לפני שביקשתי את שאר התוצאות שלקחתי ויש חותמת על הדף הזה של הרופא אבקש להזמין . כנראה זה בדיקה שהם מתכננים שאני יעשה מה שאמרת על המבחן הזה ?
תודה ענקית מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים של בדיקת שתן קטכולאמינים מטרפינים ועוד
משה25/01/2019דוקטור ועוד משהו ששחכתי לציין קודם רמות הקורטיזול הגבוהות אם אכן יש לי מסביר תתופעה אולי ? של הלחץ דם ? דופק סחרחורות לחץ בראש וכו' ? מה זה בעצם רמות גבוהות של קורטיזול ?
ושאר הערכים מטרפינים וכו' בסדר ראיתי תתוצאה וליד רשום הכמות וראיתי שהם בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום25/01/2019עודף הפרשה של קורטיזול יכול להתבטא בעלית לחץ דם לרב לא בדפיקות לב וכן בעליה במשקל. מצד שני, חרדה יכולה להביא לעליה ברמות הקורטיזול .
כן כדאי להמשיך עם הטסט שהמלצתי עליו במייל הקודם
וגם לשקול בצוע הולטר לחץ דם
קורטיזול פי 2 מהנורמה זה גבולי...לא בהכרח משקף בעיה יכול לשקף חרדה אך כדאי להמשיך עם הברור
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזול גבוה
משה27/01/2019היי דוקטור מאיה
חרדה יכולה לגרום לדופק ? ללחץ דם ? ולעוד בעיות ? מה זה סטרס ולחץ נפשי ?
איך ככה זה בבא בטבעיות גם לבן אדם לצורך העניין שיש ביטחון אישי וכו'? הרי חרדה זה לא משהו פיזי הסיפרות הרפואית אומרת שזה משהו נפשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום27/01/2019כדאי לשלול קודם משהו אורגני לפני שמחליטים שמדובר בחרדה ולכן המלצתי על בדיקות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזול ופעילות גופנית
משה29/01/2019שלום דוקטור מאיה
אני השבוע אבקש את מבחן הדקסטמזון לאור הממצאים
שאלתי אליך מידי פעם אני עושה פעילות גופנית ריצה מתונה בינונית האם זה מסוכן ? זה לא טוב ? ברור לי שפעילות גופנית טובה בכללי אבל אם במנוחה היה לי 1044.7 קורטיזול בשתן הרי שפעילות גופנית מעלה תקורטיזול מה דעתך ?
כי אני עושה הרבה ספורט בשנים האחרונות בעיקר ריצות ותמיד סבבה לי אם זה ועכשיו בגלל המצב אחרי הפעילות הגופנית אני מרגיש תחושות כלליות לא הכי טובות האם זה קשור לקורטיזול תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום29/01/2019קשה לי לתת לך המלצה מרחוק בנושא זה
תעשה מה שמביא לך להרגשה טובה
בעקרון אם העליה בקורטיזול נובעת מסטרס ואינה אמיתית לא צריכה להיות בעיה לבצע פעילות גופנית
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
משה29/01/2019שלום מאיה
ואם הקורטיזול הוא לא מסטרס אלא מדברים הורמונלים כאלו ואחרים? כי עוד לא עשיתי תמבחן דקסטמזון, אז זה מסוכן לעשות פעילות גופנית ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום30/01/2019לא אמור להיות מסוכן פעילות גופנית שהיא בהתאם ליכולות הפיזיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)