ערכים של בדיקות שתן קטכולאמינים מטרפינים ועוד

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ערכים של בדיקות שתן קטכולאמינים מטרפינים ועוד
    משה
    25/01/2019

שלום דוקטור זה משה לבסוף הבדיקת קטכולאמינים הייתה אם שאר כול הבדיקות לא ידעתי לפני פשוט לקחתי תתוצאות מעבדה מהמרפאה להלן תוצאות הבדיקה אשמח לדעתך לגביי הערכים :
    נפח המיכל של הבדיקה 1000
    normetaneph u24h: 350
    metanephrine u24h: 129
    epinephrine u24h: 11.13
    norepi-urine u24h: 56.60
    dopamamine-urine 24h : 341.68
    vma-urine 24h : 5.68
    hiaa5- urine 24h : 3.4

cortisol-u free 24h : 1044.7

tsh : 1.98
    t4-free: 14.1
    cortisol-blood: 735
    בעניין התוצאה של הקורטיזול ה1044.7 ליד רשום בהערה שים לב שינוי בשיטה החדשה וזה מתייחס לנפח 1000
    ולגביי ה- cortisol blood שהתוצאה 735 רשום בהערות למטה
    193-772-morning
    afternoon- 55-497
    הבדיקות שעשיתי זה בגלל לחץ דם גבוה פתאומי שיש לי לפעמים במנוחה, סינוס טכיקרדיה סחרורות לחץ בראש וכו"
    איך הבדיקות ? מה זה אומר בכללי לפי הערכים שציינתי? לגבי ההורמונים.
    תודה גדולה מראש על התשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למשה

ד''ר מאיה איש שלום
    25/01/2019

אני לא זוכרת בעפ את הנורמות של מטנפרינים ונומטנפרין. השאר נראה לי תקין, אני חושבת שהן תקינות אבל צריכה לראות את הנומרה.
    הקורטיזול אני חושבת גבוה בשתן - מהי הנורמה שם?
    בדם זה לא מייצג שום דבר כי יתכן שהיית בסטרס
    במידה ואכן המטנפרינים בשתן תקינים ואינך נוטל תכשירי קורטיזון/פרדניזון משחות עור משאפים כדורים...כדאי להשלים מבחן דקסמטזון 1 מג' יש לטול 2 כדורי דקסמטזון של 0.5 מג בשעה 2300 ובדיקת דם לקורטיזול בשמונה בבקור למחרת.
    הפניה מרופא המשפחה
    להמשיך ברור אצל אנדוקרינולוג
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים של בדיקת שתן קטכולאמינים מטרפינים ועוד

משה
    25/01/2019

שלום דוקטור
    תכולת הבדיקה הייתה 1000 הנפח זה היה ל24 שעות
    בערכי נורמה רשום 138
    ויש עוד דף שרשום מן טבלה כזאת התוצאה 1044.7 ואז
    Low: 138
    High:524.40
    No test :high
    ויש הערה כזאת שים לב שינוי בשיטה חדשה ( כנראה בבדיקה איך שמתייחסים אליה ) זה מה שהבנתי מהתוצאות.
    אז אני צריך לעשות תמבחן זה שאמרת אם הכדור ב11 בלילה ובדיקת דם בבוקר ?
    כי שהייתי במרפאה גם אתמול אז המזכירה הביאה לי תדף של מה שכתבתי לך עכשיו בלי שביקשתי אותו לפני שביקשתי את שאר התוצאות שלקחתי ויש חותמת על הדף הזה של הרופא אבקש להזמין . כנראה זה בדיקה שהם מתכננים שאני יעשה מה שאמרת על המבחן הזה ?
    תודה ענקית מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערכים של בדיקת שתן קטכולאמינים מטרפינים ועוד

משה
    25/01/2019

דוקטור ועוד משהו ששחכתי לציין קודם רמות הקורטיזול הגבוהות אם אכן יש לי מסביר תתופעה אולי ? של הלחץ דם ? דופק סחרחורות לחץ בראש וכו' ? מה זה בעצם רמות גבוהות של קורטיזול ?
    ושאר הערכים מטרפינים וכו' בסדר ראיתי תתוצאה וליד רשום הכמות וראיתי שהם בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למשה

ד''ר מאיה איש שלום
    25/01/2019

עודף הפרשה של קורטיזול יכול להתבטא בעלית לחץ דם לרב לא בדפיקות לב וכן בעליה במשקל. מצד שני, חרדה יכולה להביא לעליה ברמות הקורטיזול .
    כן כדאי להמשיך עם הטסט שהמלצתי עליו במייל הקודם
    וגם לשקול בצוע הולטר לחץ דם
    קורטיזול פי 2 מהנורמה זה גבולי...לא בהכרח משקף בעיה יכול לשקף חרדה אך כדאי להמשיך עם הברור
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיזול גבוה

משה
    27/01/2019

היי דוקטור מאיה
    חרדה יכולה לגרום לדופק ? ללחץ דם ? ולעוד בעיות ? מה זה סטרס ולחץ נפשי ?
    איך ככה זה בבא בטבעיות גם לבן אדם לצורך העניין שיש ביטחון אישי וכו'? הרי חרדה זה לא משהו פיזי הסיפרות הרפואית אומרת שזה משהו נפשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למשה

ד''ר מאיה איש שלום
    27/01/2019

כדאי לשלול קודם משהו אורגני לפני שמחליטים שמדובר בחרדה ולכן המלצתי על בדיקות נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיזול ופעילות גופנית

משה
    29/01/2019

שלום דוקטור מאיה
    אני השבוע אבקש את מבחן הדקסטמזון לאור הממצאים
    שאלתי אליך מידי פעם אני עושה פעילות גופנית ריצה מתונה בינונית האם זה מסוכן ? זה לא טוב ? ברור לי שפעילות גופנית טובה בכללי אבל אם במנוחה היה לי 1044.7 קורטיזול בשתן הרי שפעילות גופנית מעלה תקורטיזול מה דעתך ?
    כי אני עושה הרבה ספורט בשנים האחרונות בעיקר ריצות ותמיד סבבה לי אם זה ועכשיו בגלל המצב אחרי הפעילות הגופנית אני מרגיש תחושות כלליות לא הכי טובות האם זה קשור לקורטיזול תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למשה

ד''ר מאיה איש שלום
    29/01/2019

קשה לי לתת לך המלצה מרחוק בנושא זה
    תעשה מה שמביא לך להרגשה טובה
    בעקרון אם העליה בקורטיזול נובעת מסטרס ואינה אמיתית לא צריכה להיות בעיה לבצע פעילות גופנית
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית

משה
    29/01/2019

שלום מאיה
    ואם הקורטיזול הוא לא מסטרס אלא מדברים הורמונלים כאלו ואחרים? כי עוד לא עשיתי תמבחן דקסטמזון, אז זה מסוכן לעשות פעילות גופנית ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למשה

ד''ר מאיה איש שלום
    30/01/2019

לא אמור להיות מסוכן פעילות גופנית שהיא בהתאם ליכולות הפיזיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו