מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרשים מבחן דקסמטזון דוקטורמשה10/02/2019
שלום דוקטור מאיה עשיתי תטסט שהמלצת עליו המבחן דקסמטזון
אשמח שתביעי את דעתך לגביי התרשים
עקב זה שהיה לי 1044.7 קורטיזול בשתן במנוחה
צירפתי תרשים של התוצאות
מה שכן יצא לי גבוה prolactin 1185.8 הרופאה אמרה לי לחזור
על הפרולקטין כי צריך ליהות ערני אולי בגלל זה זה גבוה, מה מעיד פרולקטין גבוה ? האם זה יכל להסביר את הסחרחורות לחצי הדם ושאר הדברים ? מה זה בכלל ? כי הבנתי שהקורטיזול בבדיקה שעשיתי דוכא ויש עוד הורמונים שמופיעים שמה אשמח שתראי תתרשים תודה גדולה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן דקסמטזון דוקטור...
משה10/02/2019דוקטור ועוד שאלה אם במידה וזה קשור להיפופיזה הרמות פרולקטין הגבוהות שמצאו לי, יש לי בלי קשר ct מוח אם חומר ניגוד ובלי חומר ניגוד שתי הבדיקות ביחד יש לי קבעתי את זה בגלל כאב ראש סחרוחורות ועוד דברים אחרים...השאלה שלי זה יכול לראות דברים שקשורים להיפופיזה הבדיקת ct מוח זה בדיקה שאני יעשה אם חומר ניגוד ובלי באותו בדיקה או שחייבים mri בשביל לזהות דברים שקשורים להיפופיזה וההורמונים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום10/02/2019אכן הקורטיזול תקין במבחן הדכוי.
רמת פרולקטין מוגברת לא מביאה ליתר לחץ דם ככל הידוע לי. פרולקטין הורמון שעולה גם בסטרס. לכן חשוב להגיע לבדיקה רגוע ולהיות ער 3 שעות לפחות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין היפופיזה ct
משה10/02/2019שלום דוקטור תודה על התשובה
דברים ובעיות שקשורים בהיפופיזה אפשר לראות בct מוח ?
או שחייב לעשות mri מוח ?
כי יש לי ct מוח בהקשר של משהו אחר ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום10/02/2019אפשר לראות בסיטי בפרט אם זה משהו שגדול מ1 סמ' ואם מתמקדים בבדיקה גם בהפופיזה ועושים שחזורים מכוונים.
לא בטוחה שיש הכרח במקרה שלך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרולקטין
משה10/02/2019הct ראש לא נועד להיפופיזה זה נקבע אם נוירולוג שהייתי אצלו לגבי סחרחורות כאבי ראש ועוד, אותך שאלתי אם אני כבר עושה סיטי ראש האם הם בודקים יסודי הכול כולל היפופיזה ועוד איברים האם בכול מקרה הם רואים הכול..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום10/02/2019צריך לבקש במיוחד ולא בטוחה שיש הצדקה כאן. אבל משהו גדול אם יש חלילה יראו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורטיזול
משה12/02/2019שלום מאיה
אז למה הקורטיזול היה לי גבוה במנוחה שעשיתי תבדיקת שתן 24 שעות אז ? המבחן דקסטמזון היה בסדר ושאר בדיקות קטכולאמינים וכו' ועוד בדיקות הורמונים היו בסדר, יכול ליהות שזה בעצם לחץ סטרס חרדה ? או גורם אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה למשה
ד''ר מאיה איש שלום12/02/2019קשה לומר מרחוק
מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני. אכן יכול להיות מסטרס אך לא בהכרח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)