קורטיזול גבוה בשתן קושינג

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• קורטיזול גבוה בשתן קושינג
    רינו
    20/02/2019

שלום דוקטור
    עשיתי בדיקת שתן במסגרת בדיקות גופניות כלליות
    נמצא לי קורטיזול גבוה בשתן, נשלל קושינג אחרי מבחן דקסטמזון
    נניח עכשיו אני יעשה שוב בדיקת שתן כי לא עשיתי שוב אחרי המבחן דקסטמזון וימצא לי שוב קורטיזול גבוה, מה יכולה ליהות סיבה לקורטיזול גבוה? מעבר לחרדה וקושינג ? מה יכול לגרום עוד לרמות גבוהות של קורטיזול בשתן ? אודה לך לך על התשובה מראש האם יש עוד גורמים שיכולים לעלות קורטיזול....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לרינו

ד''ר מאיה איש שלום
    20/02/2019

אם מדובר ברמה שהיא עד פי 3 מהנורמה זה יכול על רקע חרדה דכאון, השמנה, וסבות נוספות.
    רמה שהיא פי 3 מהנורמה ומעלה מחשידה לקיום תסמונת קושינג
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיזול גבוה קושינג דוקטור

רינו
    20/02/2019

דוקטור שלום
    קושינג נשלל לי בבדיקת הדקסטמזון שעשיתי! רמת הקורטיזול ההייתה 1200 לפני הבדיקה, התכוונתי לזה שאם אני יעשה שוב בדיקת שתן ואני יראה שוב ערך כמו 1200 ממה זה יכול לנבוע ?
    הרי הקושינג נשלל מן הסתם... איזה גורם יכול ליהות מלבד קושינג ? ומלבד חרדה נניח... יכול ליהות עוד גורמים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרינו

ד''ר מאיה איש שלום
    21/02/2019

אני מבינה שערך של 1200 הוא פי 2.5 מהנורמה. בעקרון ברורים לקושינג זה דבר מורכב שקשה לתת תשובה מרחוק מבלי לראותך לדעת מהם התסמינים אם יש בכלל בדיקה גופנית וכדומה.
    מציעה להמשיך ברור עם הרופא המפנה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו