ערכי TSH קופצים- בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ערכי TSH קופצים- בלוטת התריס
    נעם
    05/03/2019

שלום ד"ר,
    מחלת גרייבס. לפני כמה חודשים הצלחנו, אני והאנדוקרינולוגית, להגיע למינון "מרקפטיזול" שבו הייתי מאוזן.
    בבדיקות הדם האחרונות, כ-3 חודשים לאחר הבדיקות בהם הייתי מאוזן היטב - נראית קפיצה גדולה של ה-TSH (בסביבות 9).
    המינון לא השתנה - אם כן, מדוע ה-TSH קפץ?
    אגב, T3 מאוזן היטב.
    אשמח לשאול בהקשר זה שאלה נוספת, על פי מה האנדוקרינולוג מחליט איזה מינון לתת? האם יש איזשהם הגדרות ברורות ל- מה הם המינונים שצריך לקחת בהתאם לתוצאות בדיקות הדם? להרגשתי, לפעמים הטיפול ניתן קצת כמו "תבשיל", "מתכון", ולא ברור לי איך ברפואה שהיא מדע כל כך מתקדם הדברים צריכים להיעשות כך. אשמח אם תבהירי לי במעט את העניין. האם אין איזושהי תוכנה או אלגוריתם שאפשר להזין לתוכו את בדיקות הדם והוא יודע להגיד מה מינון המתימאזול שצריך לקחת?
    מה דעתך?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לנעם

ד''ר מאיה איש שלום
    05/03/2019

רפואה היא אמנם מקצוע מדעי, אבל הרבה מהטפול בה נעשה על סמך תחושות ולא על סמך אלגוריתם כך גם לגבי הטפול בגרייבס. מתחילים ממנון גבוה 20-40 מג' ליום של מרקפטיזול ויורדים בהדרגה. כשהTSH עולה פשוט צריך להוריד את המנון סימן שהמנון ביתר. כשהTSH עולה בדרגה קלה לרב T4 וT3 נשארים תקינים אך כדאי להתיעץ לגבי הפחתת המנון
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו