מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Ct ראש מוח ודברים הורמונלייםטום08/03/2019
שלום רב לך
האם בדיקת ct -מוח,ראש זה בדיקה שמאבחנת גם את איזור ההיפופיזה במוח ? האם כחלק מהבדיקה במידה ויש בעיות הורמנליות וכיוצא בזה בבדיקה רואים את זה מתמקדים בזה?
או שלצורך הנושא הזה חייב mri ? או בכלל בדיקות אחרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לטום
ד''ר מאיה איש שלום09/03/2019שיטת ההדמיה הכי טובה להפופיזה היא MRI מכוון להפופזיה בלי ועם גדוליניום, שמאתרת ממצאים גם מתחת ל1 סמ'. סיטי לעיתים מפספס ממצאים שקטנים מ1 סמ'
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCt ראש מוח ודברים הורמונליים
טום09/03/2019שלום לך מאיה
העניין הוא שהקופת חולים שולחת לct לא שולחים לmri בגלל המחירים הלוואי היו נותנים mri, גם יש קרינה בct עד כמה היא מסוכנת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCt ראש מוח ודברים הורמונלים
טום09/03/2019מאיה שלום
אם הct מפספס משהו פחות מ1 סמ זה לא בעיה ?
הרי זה הבדיקה היחידה שמאשרים בקופות ..
רק mri יכול לתת מענה להיפופיזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לטום
ד''ר מאיה איש שלום09/03/2019אם יש חשד קליני סביר לממצא הפופזרי ויש בקשה של אנדוקרינולוג לרב הקופות כן מאשרות MRI
אז כדאי וחשוב לנסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCt ראש מוח וודברים הורמונליים
טום11/03/2019שלום לך
הייתי אצל נוירולוג בהקשר של סחרחורות לחץ בראש וכו'
והוא הפנה אותי לct לא לmri , גם שהייתי אצל הרופא משפחה הוא הפנה אותי לבדיקת שתן שמה מצאו לי קורטיזול גבוה שדוכא במבחן דקסמטזון, ומצאו לי פרולקטין גבוה בדיקת דם שאני צריך לחזור עליה. בעיה לקבל mri... השאלה אם הct יתן אינפורמציה לגביי ההיפופיזה כי אמרת שזה רואה משהו מ1 סמ ואם יש דברים קטנים מ1 סמ זה מפספס ולא רואים אז יכול ליהות שהבדיקה תיהיה לחינם.... כי הבדיקת ct הזאת שיש לי זה לצורך סחרחורת לחץ בראש ועוד, אבל לדעתי התחושות שאני חש נובעים מהורמונים של ההיפופיזה או מקום אחר, לא חושב שמה שאני חש זה באמת אוטם מוחי אירוע או דברים כאלו ... אלא יותר הורמנלי השאלה עד כמה הct תתן תמונת מצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לטום
ד''ר מאיה איש שלום13/03/2019אולי כדאי לחכות עם הסיטי אם אין משהו נוירולוגי דחוף להמשיך ברור אנדוקריני ואם יש הפרעה אמיתית לנסות להשיג הפניה לMRI דרך אנדוקרינולוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)