Ct ראש מוח ודברים הורמונליים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• Ct ראש מוח ודברים הורמונליים
    טום
    08/03/2019

שלום רב לך
    האם בדיקת ct -מוח,ראש זה בדיקה שמאבחנת גם את איזור ההיפופיזה במוח ? האם כחלק מהבדיקה במידה ויש בעיות הורמנליות וכיוצא בזה בבדיקה רואים את זה מתמקדים בזה?
    או שלצורך הנושא הזה חייב mri ? או בכלל בדיקות אחרות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לטום

ד''ר מאיה איש שלום
    09/03/2019

שיטת ההדמיה הכי טובה להפופיזה היא MRI מכוון להפופזיה בלי ועם גדוליניום, שמאתרת ממצאים גם מתחת ל1 סמ'. סיטי לעיתים מפספס ממצאים שקטנים מ1 סמ'
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Ct ראש מוח ודברים הורמונליים

טום
    09/03/2019

שלום לך מאיה
    העניין הוא שהקופת חולים שולחת לct לא שולחים לmri בגלל המחירים הלוואי היו נותנים mri, גם יש קרינה בct עד כמה היא מסוכנת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Ct ראש מוח ודברים הורמונלים

טום
    09/03/2019

מאיה שלום
    אם הct מפספס משהו פחות מ1 סמ זה לא בעיה ?
    הרי זה הבדיקה היחידה שמאשרים בקופות ..
    רק mri יכול לתת מענה להיפופיזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לטום

ד''ר מאיה איש שלום
    09/03/2019

אם יש חשד קליני סביר לממצא הפופזרי ויש בקשה של אנדוקרינולוג לרב הקופות כן מאשרות MRI
    אז כדאי וחשוב לנסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Ct ראש מוח וודברים הורמונליים

טום
    11/03/2019

שלום לך
    הייתי אצל נוירולוג בהקשר של סחרחורות לחץ בראש וכו'
    והוא הפנה אותי לct לא לmri , גם שהייתי אצל הרופא משפחה הוא הפנה אותי לבדיקת שתן שמה מצאו לי קורטיזול גבוה שדוכא במבחן דקסמטזון, ומצאו לי פרולקטין גבוה בדיקת דם שאני צריך לחזור עליה. בעיה לקבל mri... השאלה אם הct יתן אינפורמציה לגביי ההיפופיזה כי אמרת שזה רואה משהו מ1 סמ ואם יש דברים קטנים מ1 סמ זה מפספס ולא רואים אז יכול ליהות שהבדיקה תיהיה לחינם.... כי הבדיקת ct הזאת שיש לי זה לצורך סחרחורת לחץ בראש ועוד, אבל לדעתי התחושות שאני חש נובעים מהורמונים של ההיפופיזה או מקום אחר, לא חושב שמה שאני חש זה באמת אוטם מוחי אירוע או דברים כאלו ... אלא יותר הורמנלי השאלה עד כמה הct תתן תמונת מצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לטום

ד''ר מאיה איש שלום
    13/03/2019

אולי כדאי לחכות עם הסיטי אם אין משהו נוירולוגי דחוף להמשיך ברור אנדוקריני ואם יש הפרעה אמיתית לנסות להשיג הפניה לMRI דרך אנדוקרינולוג.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו