טסטוסטרון נמוך מאוד כבר הרבה שנים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טסטוסטרון נמוך מאוד כבר הרבה שנים
    ספורטאי
    27/03/2019

שלום,
    אני בן 30, רקע של אנורקסיה מגיל צעיר אבל כיום אוכל תקין ושומר על BMI 23.

סובל מעייפות כרונית כבר המון שנים, שבין היתר משפיעה על ההתאוששות שלי אחרי פעילות גופנית (אבל לא רק).

בבדיקות דם טסטוסטרון נמוך מאוד (5-7nmol/L כאשר הגבול התחתון הוא 8.4) כבר הרבה שנים.

אני לא יודע אם זה קשור, אבל RBC, PLT טיפטיפה מתחת לנורמה, וMCH + MCV טיפטיפה מעל הנורמה.

כל שאר הנתונים תקינים לחלוטין.

עד היום אף אחד לא ידע להגיד מה הבעיה. ניסיתי טסט' ג'ל וגם בזריקה אבל לא עזר בכלל.

1. מה יכולה להיות הבעיה?
    2. לפי מה שהבנתי נתוני הביוכימיה קרובים לאנמיה, אבל האם הטסט' משפיע על זה או שזה משפיע על הטסט' או שאין קשר בין השניים?

אשמח לכל כיוון אפשרי כי אני כבר נואש. כמובן שהטסט' הנמוך פוגע במצב הרוח, אימפוטנציה (גם ויאגרה לא עוזר בשום צורה) וכל מה שקשור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לספורטאי

ד''ר מאיה איש שלום
    28/03/2019

אם אינך נוטל תוסף של DHEA צריך לבדוק מדוע רמות DHEAS מוגברות. וגם רמות קורטיזול בוקר יחסית גבוהות, יתכן רק תגובה לסטרס של הבדיקה.
    נטילה של טסטוסטרון יכולה לדכא את ההפרשה הפנימית ולעיתים נעזרים בטפול תרופתי אחר בכדי לעורר את הפרשת הטסטוסטרון העצמית.
    הנושא מורכב מידי ליעוץ באופן אינטרנטי, חשוב להתרשם מהאנמנזה הבדיקה הגופנית וגם בדיקות המעבדה בכללותן,
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ספורטאי
    28/03/2019

לגבי dhea אני אכן לוקח תוסף אבל לא נראה שהוא עוזר.
    לגבי קורטיזול אולי בגלל שהייתי אחרי ריצת בוקר? (קלה מאוד)

אני יודע שהנושא מורכב כדי להמליץ באינטרנט אבל אשמח לשמוע אם יש לך לפחות כיוונים לבדיקה כי אני במבוי סתום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לספורטאי

ד''ר מאיה איש שלום
    29/03/2019

נראה שתמונה מורכבת יש צורך בהתרשמות קלינית בדיקה גופנית ומעבר על כל הבדיקות. לא נראה שניתן ליעץ באופן אינטרנטי. מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו