מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טסטוסטרון נמוך מאוד כבר הרבה שניםספורטאי27/03/2019
שלום,
אני בן 30, רקע של אנורקסיה מגיל צעיר אבל כיום אוכל תקין ושומר על BMI 23.
סובל מעייפות כרונית כבר המון שנים, שבין היתר משפיעה על ההתאוששות שלי אחרי פעילות גופנית (אבל לא רק).
בבדיקות דם טסטוסטרון נמוך מאוד (5-7nmol/L כאשר הגבול התחתון הוא 8.4) כבר הרבה שנים.
אני לא יודע אם זה קשור, אבל RBC, PLT טיפטיפה מתחת לנורמה, וMCH + MCV טיפטיפה מעל הנורמה.
כל שאר הנתונים תקינים לחלוטין.
עד היום אף אחד לא ידע להגיד מה הבעיה. ניסיתי טסט' ג'ל וגם בזריקה אבל לא עזר בכלל.
1. מה יכולה להיות הבעיה?
2. לפי מה שהבנתי נתוני הביוכימיה קרובים לאנמיה, אבל האם הטסט' משפיע על זה או שזה משפיע על הטסט' או שאין קשר בין השניים?
אשמח לכל כיוון אפשרי כי אני כבר נואש. כמובן שהטסט' הנמוך פוגע במצב הרוח, אימפוטנציה (גם ויאגרה לא עוזר בשום צורה) וכל מה שקשור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לספורטאי
ד''ר מאיה איש שלום28/03/2019אם אינך נוטל תוסף של DHEA צריך לבדוק מדוע רמות DHEAS מוגברות. וגם רמות קורטיזול בוקר יחסית גבוהות, יתכן רק תגובה לסטרס של הבדיקה.
נטילה של טסטוסטרון יכולה לדכא את ההפרשה הפנימית ולעיתים נעזרים בטפול תרופתי אחר בכדי לעורר את הפרשת הטסטוסטרון העצמית.
הנושא מורכב מידי ליעוץ באופן אינטרנטי, חשוב להתרשם מהאנמנזה הבדיקה הגופנית וגם בדיקות המעבדה בכללותן,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ספורטאי28/03/2019לגבי dhea אני אכן לוקח תוסף אבל לא נראה שהוא עוזר.
לגבי קורטיזול אולי בגלל שהייתי אחרי ריצת בוקר? (קלה מאוד)
אני יודע שהנושא מורכב כדי להמליץ באינטרנט אבל אשמח לשמוע אם יש לך לפחות כיוונים לבדיקה כי אני במבוי סתום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לספורטאי
ד''ר מאיה איש שלום29/03/2019נראה שתמונה מורכבת יש צורך בהתרשמות קלינית בדיקה גופנית ומעבר על כל הבדיקות. לא נראה שניתן ליעץ באופן אינטרנטי. מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)