מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעקבות קורטיזול גבוה בשתן ופרולקטין גבוה בדםקובי28/03/2019
שלום
אני בן 30
עשיתי ct מוח ללא חומר ניגוד בגלל תלונות של סחרחורת לא סיבובית כאב ראש נימול ועוד דברים מוזרים בראש בלי קשר לתוצאות הנ"ל הומלץ לי על ידי הרופא שראה תct ראש לעשות גם mri להשלים עוד צילום mri לראש הייתי שמח לתשובתך לאור הממצאים של הct ראש להלן הממצאים: המעבר הקרניו-צרביקלי והמבנים בגומה האחורית תקינים.המוח מעל הטנטוריום תקין. ללא דימום גוש או אפקט מסה. ההיפופיזה לא מוגדלת לסיכום
בדיקת מוח תקינה
תראי בגדול מה שמנסים לברר עקב קורטיזול(קורטיזול דוכא על ידי מבחן דקסטמזון כך שקושינג נשלל) ופרולקטין גבוהים שתי הערכים 1100 שנמצאו אצלי זה שאולי אין לי בעיה בהיפופיזה משהו הורמנלי שבעקבות זה יש הפרשה גדולה.. כי תקופה ארוכה אני מרגיש דברים מוזרים שמצביעים כנראה על משהו הורמונלי.
Tsh ושאר הבדיקות האלו תקינות כמו גם קטכולאמינים מטרפינים ועוד.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפופיזה
קובי28/03/2019שלום שוב
אשמח שתקראי תתגובה הראשונה שלי זה תגובת המשך
אם בct צוין ההיפופיזה לא מוגדלת זה יכול לבשר בגדול שאין בעיה הורמונלית מההיפופיזה ? אציין שכנראה אני יעבור mri עקב פרולקטין וקורטיזול מוגברים אציין שקורטיזול דוכא במבחן דקסמטזון
אם בct ראו שההיפופיזה לא מוגדלת זה יכול לבשר טובות בעניין הזה?
או שחייב עדיין תmri לראות תתמונה טובה יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללא חומר ניגוד
קובי28/03/2019הבדיקה בוצעה במיון ללא חומר ניגוד הct
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום29/03/2019בעקרון הסיטי שולל ממצא גדול בהיפופיזה. אבל גידול קטן שמפריש פרולקטין דהיינו מיקרופרולקטינומה הסיטי יכול לפספס, חשוב שהMRI יהיה מכוון גם להפופיזה בלי ועם גדוליניום.
חשוב שהפרולקטין יבדק במצב של רגיעה לפחות 3 שעות אחרי יקיצה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור לmri לגבי הבדיקה בראש
קובי29/03/2019שלום
הייתי במיון במסדר בדיקות כי תקופה שאני חש שלא בטוב הבדיקות דם היו בסדר יחסית ברובם כמו גם אקג וct מוח הרופא במיון נתן לי הפניה לmri ראש בגלל שהוא גם ראה שיש לי פרולקטין גבוה בדק דרך המחשב בבדיקות שערכתי לפני חודש בקופה וגם בגלל התלונות שלי שאני עדיין חש אותם שאולי מרמזות על בעיה הורמונלית מהראש .. העניין הבעייתי הוא שהקופות כמעט ואני מאמין לא מאשרות mri כי הוא יקר עוד לא ניסיתי אבל אני ינסה... אני בקופת חולים כללית כבר שמעתי הרבה סיפורים שהם לא מאשרים בדיקות מהסוג הזה כי הם יקרות.. דיי אובד עצות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום29/03/2019צריך להתרשם קלינית אם אכן נראה שהעליה בפרולקטין אמתית או משנית לסטרס או תרופות או סיבות אחרות. בכל מקרה לרב כן מאושר MRI להפופיזה כשיש סיבה קלינית אמיתית, כי MRI מאתר ממצאים בהיפופיזה שסיטי לא מאתר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMri מוח
קובי30/03/2019שלום
בmri התמקדו על כול המוח? היפותלמוס היפופיזה ועוד?
איך מחליטים על מה להתמקד?
והבדיקה ממש ארוכה למה? יחסית לסיטי שזה כמה דקות...
ועד כדאי כך mri אם יתרון על פני סיטי בלראות דברים במוח נניח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום30/03/2019בMRI אם המטרה היא היפופיזה אז מתמקדים בה, אם נוירולוג או משהו אחר מרגיש צורך שיש בהרחבת הבדיקה ניתן לעשות זאת
בנושא של היפופיזה MRI עדיף על פני CT, כנראה שגם בדברים אחרים במח (כגון שנויים בחומר הלבן) אך זה לא תחום עסוקי...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידולים אנדוקרינים בהיפופיזה
קובי31/03/2019שלום
ותודה על כול התשובות הקודמות!!
האם גידולים אנדוקרינים של הורמונים למינהם מהיפופיזה
של פרולקטין קושינג קורטיזול אנדומה ועוד ועוד שחכתי תשמות יש הרבה אבל בגדול הגידולים ההורמונלים האלו שאני מניח שאת מכירה את רובם
האם הם מסכני חיים כמו סרטן רגיל? או שזה שפירי?
הבעיה בהם יותר זה ההפרשות יתר שגורמות לסטרס חרדה וכאלו ועוד תסמינים ?
כי קבעתי mri שיהיה עוד חודשיים ואין מה לעשות אם זה אשמח לתשובה מלומדת...
בגדול בדיקות דם לב צילום חזה סיטי ללא חומר ניגוד tsh שתן ועוד בדיקות רגילות תקינות אזכיר לך שאני בן 31....קושינג שנשלל פרולקטין שלא חזרתי עליו.... אשמח לתשובה לגביי הסיכון שבזה אם בכלל הכוונה כמובן לבן אדם שיש לו גידול הורמנלי מהיפופיזה על שלל הגידולים תודה מראש על התשובה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידולים אנדוקרינים בהיפופיזה סיטי ראש
קובי31/03/2019שלום שוב
כמובן שגם סיטי מוח ללא חומר ניגוד תקין...
שחכתי לציין בהודעה הקודמת אשמח שתתיחסי לשתי ההודעות
תודה ענקית מכול הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום31/03/2019הרב המכריע של הגדולים בהפופיזה הם שפירים, מהבחינה זאת אין סיבה לדאגה מה גם שלא היה משהו בסיטי
פרולקטין מוגבר אם הוא אמיתי יכול להביא לירידה ברמת הטסטוסטרון עם ירידה בחשק ותפקוד מיני. אך אם רמות הטסטוסטרון תקינות וכך גם החשק והתפקוד פחות סביר שמדובר בהפרעה אמיתית
לא נראה שיש דחיפות כאן בבצוע הMRI
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה היפופיזה
קובי01/04/2019שלום
עשיתי את הסיטי ללא חומר ניגוד
כמובן שmri עדיין כדאי לעשות כי הוא רואה דברים שהסיטי לא רואה
אבל בלי קשר לכול זה לקחתי קלונקס שהרופא המליץ וזה ממש אני מקווה בינתיים כן רק שלא יחזור מרגיע ומוריד תלחץ וזה בראש יכול ליהות שזה חרדה ופאניקה
ומה זה אומר גידול שפיר הוא לא מסוכן ? מה זה אומר............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום02/04/2019גדול שפיר זה משהו שאינו ממאיר לא סרטני
לא רואה סיבה לדאגה בפרט שלא היה מממצא בסיטי
אם מדובר בפרולקטינומה דהיינו גדול שמפריש פרולקטין לרב יש תגובה לטפול תרופתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידולים הורמונלים צילומים
קובי03/04/2019שלום
ותודה על כול התשובות
אבל סיטי לא רואה דברים קטנים בהיפופיזה גם את אמרת דוקטור.
מה עוד שהסיטי בוצע ללא חומר ניגוד ... mri רואה ממש הכול
אז לאור הנתונים שנתתי לך עד כה למה לדעתך אין דחיפות בביצוע mri ? קטכולאמינים מטרפינים בדיקות שתן נוספות תקינות קורטיזול דוכא במבחן דקסטמזון tsh וכול ההורמונים האלו תקינים טסטוסטרון תקין ועוד בדיקות תקינות ... סיטי ללא חומר ניגוד היה כתוב היפופיזה לא מוגדלת.... תודה מראש על התשובה ??...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידולים הורמונלים צילומים.
קובי03/04/2019שלום שוב
ותודה ענקית לך על הסבלנות ועל התשובות
נזכרתי בעוד משהו אשמח שתעני לי על השאלה כאן ועל השאלה הקודמת.
האם ערך של פרולקטין 1185 מחשיד לפרולקטינומה? מה עוד שאני צריך לחזור על הבדיקה ולא חזרתי אבל הערך הזה מחשיד?
באותה בדיקה lh fsh hormone growth היו תקינים
וכמו שציינתי קודם רוב הבדיקות האחרות תקינות כמו גם סיטי ללא חומר ניגוד שכמו שכבר דיברתי איתך שהוא לא רואה דברים כמו mri נגיד
תודה לך על הכול...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום04/04/2019קשה להתרשם באופן זה יש צורך באנמנזה בדיקה גופנית והסתכלות מקיפה
בכל מקרה חשוב לבדוק פרולקטין שלוש שעות אחרי יקיצה במצב של רגיעה.
לא ניתן לקבוע באופן האינטרנטי את הצורך בmri
מציעה להוועץ עם אנדוקרינולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטי אם חומר ניגוד ובלי
קובי10/04/2019שלום רב לך שוב ותודה על התשובות
מה ההבדל בין סיטי ראש רגיל אם חומר ניגוד ובלי ההבדל כול כך גדול במה שרואים אם ובלי חומר ניגוד בסיטי תראש או שזה לא הבדל גדול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום אודה אם תעני על שני השאלות
קובי10/04/2019שלום
אם הסיטי מוח הרגיל היה תקין אז ברוב המקרים גם אם חומר ניגוד זה יהיה תקין ? או שהפוך? שרואים תהיפופיזה ושאר הדברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לקובי
ד''ר מאיה איש שלום13/04/2019מציעה להפנות את השאלה לרדיולוג, או נוירולוג. זה לא תחום עסוקי
חומר נגוד עוזר לעיתים בהדגמה של ממצאים קטנים שלא נראים ללא חומר
לא אוכל להרחיב יותר כי זה לא תחום עסוקי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)