בעקבות קורטיזול גבוה בשתן ופרולקטין גבוה בדם

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בעקבות קורטיזול גבוה בשתן ופרולקטין גבוה בדם
    קובי
    28/03/2019

שלום
    אני בן 30
    עשיתי ct מוח ללא חומר ניגוד בגלל תלונות של סחרחורת לא סיבובית כאב ראש נימול ועוד דברים מוזרים בראש בלי קשר לתוצאות הנ"ל הומלץ לי על ידי הרופא שראה תct ראש לעשות גם mri להשלים עוד צילום mri לראש הייתי שמח לתשובתך לאור הממצאים של הct ראש להלן הממצאים: המעבר הקרניו-צרביקלי והמבנים בגומה האחורית תקינים.המוח מעל הטנטוריום תקין. ללא דימום גוש או אפקט מסה. ההיפופיזה לא מוגדלת לסיכום
    בדיקת מוח תקינה
    תראי בגדול מה שמנסים לברר עקב קורטיזול(קורטיזול דוכא על ידי מבחן דקסטמזון כך שקושינג נשלל) ופרולקטין גבוהים שתי הערכים 1100 שנמצאו אצלי זה שאולי אין לי בעיה בהיפופיזה משהו הורמנלי שבעקבות זה יש הפרשה גדולה.. כי תקופה ארוכה אני מרגיש דברים מוזרים שמצביעים כנראה על משהו הורמונלי.
    Tsh ושאר הבדיקות האלו תקינות כמו גם קטכולאמינים מטרפינים ועוד.......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפופיזה

קובי
    28/03/2019

שלום שוב
    אשמח שתקראי תתגובה הראשונה שלי זה תגובת המשך
    אם בct צוין ההיפופיזה לא מוגדלת זה יכול לבשר בגדול שאין בעיה הורמונלית מההיפופיזה ? אציין שכנראה אני יעבור mri עקב פרולקטין וקורטיזול מוגברים אציין שקורטיזול דוכא במבחן דקסמטזון
    אם בct ראו שההיפופיזה לא מוגדלת זה יכול לבשר טובות בעניין הזה?
    או שחייב עדיין תmri לראות תתמונה טובה יותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא חומר ניגוד

קובי
    28/03/2019

הבדיקה בוצעה במיון ללא חומר ניגוד הct

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקובי

ד''ר מאיה איש שלום
    29/03/2019

בעקרון הסיטי שולל ממצא גדול בהיפופיזה. אבל גידול קטן שמפריש פרולקטין דהיינו מיקרופרולקטינומה הסיטי יכול לפספס, חשוב שהMRI יהיה מכוון גם להפופיזה בלי ועם גדוליניום.
    חשוב שהפרולקטין יבדק במצב של רגיעה לפחות 3 שעות אחרי יקיצה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישור לmri לגבי הבדיקה בראש

קובי
    29/03/2019

שלום
    הייתי במיון במסדר בדיקות כי תקופה שאני חש שלא בטוב הבדיקות דם היו בסדר יחסית ברובם כמו גם אקג וct מוח הרופא במיון נתן לי הפניה לmri ראש בגלל שהוא גם ראה שיש לי פרולקטין גבוה בדק דרך המחשב בבדיקות שערכתי לפני חודש בקופה וגם בגלל התלונות שלי שאני עדיין חש אותם שאולי מרמזות על בעיה הורמונלית מהראש .. העניין הבעייתי הוא שהקופות כמעט ואני מאמין לא מאשרות mri כי הוא יקר עוד לא ניסיתי אבל אני ינסה... אני בקופת חולים כללית כבר שמעתי הרבה סיפורים שהם לא מאשרים בדיקות מהסוג הזה כי הם יקרות.. דיי אובד עצות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקובי

ד''ר מאיה איש שלום
    29/03/2019

צריך להתרשם קלינית אם אכן נראה שהעליה בפרולקטין אמתית או משנית לסטרס או תרופות או סיבות אחרות. בכל מקרה לרב כן מאושר MRI להפופיזה כשיש סיבה קלינית אמיתית, כי MRI מאתר ממצאים בהיפופיזה שסיטי לא מאתר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Mri מוח

קובי
    30/03/2019

שלום
    בmri התמקדו על כול המוח? היפותלמוס היפופיזה ועוד?
    איך מחליטים על מה להתמקד?
    והבדיקה ממש ארוכה למה? יחסית לסיטי שזה כמה דקות...
    ועד כדאי כך mri אם יתרון על פני סיטי בלראות דברים במוח נניח..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקובי

ד''ר מאיה איש שלום
    30/03/2019

בMRI אם המטרה היא היפופיזה אז מתמקדים בה, אם נוירולוג או משהו אחר מרגיש צורך שיש בהרחבת הבדיקה ניתן לעשות זאת
    בנושא של היפופיזה MRI עדיף על פני CT, כנראה שגם בדברים אחרים במח (כגון שנויים בחומר הלבן) אך זה לא תחום עסוקי...
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידולים אנדוקרינים בהיפופיזה

קובי
    31/03/2019

שלום
    ותודה על כול התשובות הקודמות!!
    האם גידולים אנדוקרינים של הורמונים למינהם מהיפופיזה
    של פרולקטין קושינג קורטיזול אנדומה ועוד ועוד שחכתי תשמות יש הרבה אבל בגדול הגידולים ההורמונלים האלו שאני מניח שאת מכירה את רובם
    האם הם מסכני חיים כמו סרטן רגיל? או שזה שפירי?
    הבעיה בהם יותר זה ההפרשות יתר שגורמות לסטרס חרדה וכאלו ועוד תסמינים ?
    כי קבעתי mri שיהיה עוד חודשיים ואין מה לעשות אם זה אשמח לתשובה מלומדת...
    בגדול בדיקות דם לב צילום חזה סיטי ללא חומר ניגוד tsh שתן ועוד בדיקות רגילות תקינות אזכיר לך שאני בן 31....קושינג שנשלל פרולקטין שלא חזרתי עליו.... אשמח לתשובה לגביי הסיכון שבזה אם בכלל הכוונה כמובן לבן אדם שיש לו גידול הורמנלי מהיפופיזה על שלל הגידולים תודה מראש על התשובה.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידולים אנדוקרינים בהיפופיזה סיטי ראש

קובי
    31/03/2019

שלום שוב
    כמובן שגם סיטי מוח ללא חומר ניגוד תקין...
    שחכתי לציין בהודעה הקודמת אשמח שתתיחסי לשתי ההודעות
    תודה ענקית מכול הלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקובי

ד''ר מאיה איש שלום
    31/03/2019

הרב המכריע של הגדולים בהפופיזה הם שפירים, מהבחינה זאת אין סיבה לדאגה מה גם שלא היה משהו בסיטי
    פרולקטין מוגבר אם הוא אמיתי יכול להביא לירידה ברמת הטסטוסטרון עם ירידה בחשק ותפקוד מיני. אך אם רמות הטסטוסטרון תקינות וכך גם החשק והתפקוד פחות סביר שמדובר בהפרעה אמיתית
    לא נראה שיש דחיפות כאן בבצוע הMRI
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה היפופיזה

קובי
    01/04/2019

שלום
    עשיתי את הסיטי ללא חומר ניגוד
    כמובן שmri עדיין כדאי לעשות כי הוא רואה דברים שהסיטי לא רואה
    אבל בלי קשר לכול זה לקחתי קלונקס שהרופא המליץ וזה ממש אני מקווה בינתיים כן רק שלא יחזור מרגיע ומוריד תלחץ וזה בראש יכול ליהות שזה חרדה ופאניקה
    ומה זה אומר גידול שפיר הוא לא מסוכן ? מה זה אומר............

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקובי

ד''ר מאיה איש שלום
    02/04/2019

גדול שפיר זה משהו שאינו ממאיר לא סרטני
    לא רואה סיבה לדאגה בפרט שלא היה מממצא בסיטי
    אם מדובר בפרולקטינומה דהיינו גדול שמפריש פרולקטין לרב יש תגובה לטפול תרופתי
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידולים הורמונלים צילומים

קובי
    03/04/2019

שלום
    ותודה על כול התשובות
    אבל סיטי לא רואה דברים קטנים בהיפופיזה גם את אמרת דוקטור.
    מה עוד שהסיטי בוצע ללא חומר ניגוד ... mri רואה ממש הכול
    אז לאור הנתונים שנתתי לך עד כה למה לדעתך אין דחיפות בביצוע mri ? קטכולאמינים מטרפינים בדיקות שתן נוספות תקינות קורטיזול דוכא במבחן דקסטמזון tsh וכול ההורמונים האלו תקינים טסטוסטרון תקין ועוד בדיקות תקינות ... סיטי ללא חומר ניגוד היה כתוב היפופיזה לא מוגדלת.... תודה מראש על התשובה ??...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידולים הורמונלים צילומים.

קובי
    03/04/2019

שלום שוב
    ותודה ענקית לך על הסבלנות ועל התשובות
    נזכרתי בעוד משהו אשמח שתעני לי על השאלה כאן ועל השאלה הקודמת.
    האם ערך של פרולקטין 1185 מחשיד לפרולקטינומה? מה עוד שאני צריך לחזור על הבדיקה ולא חזרתי אבל הערך הזה מחשיד?
    באותה בדיקה lh fsh hormone growth היו תקינים
    וכמו שציינתי קודם רוב הבדיקות האחרות תקינות כמו גם סיטי ללא חומר ניגוד שכמו שכבר דיברתי איתך שהוא לא רואה דברים כמו mri נגיד
    תודה לך על הכול...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקובי

ד''ר מאיה איש שלום
    04/04/2019

קשה להתרשם באופן זה יש צורך באנמנזה בדיקה גופנית והסתכלות מקיפה
    בכל מקרה חשוב לבדוק פרולקטין שלוש שעות אחרי יקיצה במצב של רגיעה.
    לא ניתן לקבוע באופן האינטרנטי את הצורך בmri
    מציעה להוועץ עם אנדוקרינולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיטי אם חומר ניגוד ובלי

קובי
    10/04/2019

שלום רב לך שוב ותודה על התשובות
    מה ההבדל בין סיטי ראש רגיל אם חומר ניגוד ובלי ההבדל כול כך גדול במה שרואים אם ובלי חומר ניגוד בסיטי תראש או שזה לא הבדל גדול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום אודה אם תעני על שני השאלות

קובי
    10/04/2019

שלום
    אם הסיטי מוח הרגיל היה תקין אז ברוב המקרים גם אם חומר ניגוד זה יהיה תקין ? או שהפוך? שרואים תהיפופיזה ושאר הדברים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקובי

ד''ר מאיה איש שלום
    13/04/2019

מציעה להפנות את השאלה לרדיולוג, או נוירולוג. זה לא תחום עסוקי
    חומר נגוד עוזר לעיתים בהדגמה של ממצאים קטנים שלא נראים ללא חומר
    לא אוכל להרחיב יותר כי זה לא תחום עסוקי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו