אשמח שתעשה לי סדר בבלגן

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אשמח שתעשה לי סדר בבלגן
    דוריטוס
    04/04/2019

שלום,
    בהודעה זו אני שופכת את כל מה שעברתי בקופ"ח כחלק מהליך של ברור לגבי מה שיש לי. אני מצטערת מראש על אורך התגובה אך אני באמת אובדת עצות, ולא יודעת איך להתקדם מכאן.
    ב- 15.3.2017 לאחר לחץ מטורף עקב לימודים ללמבחן קשה מאוד שהייתי צריכה לעבור - פרצה לי מחלת הנשיקה. במשך חודש הייתי חולה נורא, לא אכלתי, הדבר היחידי שחיסלתי בעיקר היה בקבוקי נוזל של אופטלגין בגלל שבכל יום היה לי חום של 42.5 מעלות, סוכר יחסית גבוה וכאבי שרירים וכל התופעות המלוות במחלת הנשיקה בגיל 32 הגיעו בחוזקה מטורפת . בסוף המחלה מצאתי את עצמי פחות 8 קילו (ירידה בחודש מחלה) ו.. חזרתי לאחר המחלה לעבודה.
    החיים המשיכו כהרגלם. המחזור שליא שלא זכור לי מתי לא היה תמיד סדיר, היה מגיע כל חודש אך לא תמיד מדוייק.
    כ-3 חודשים לפני החתונה שלי שהיתה ב- 25.5.2018 המחזור שלי פשוט לא הגיע, קישרתי את זה ללחץ של החתונה וחשבתי שאולי בגלל זה הוא לא מגיע .
    (אני ובעלי באותה תקופה שכבנו עם אמצעי הגנה כך שלא חשבתי שהעלמות המחזור היא בגלל הריון).
    ב- 12.4.2018 חודש לפני החתונה פניתי לגניקולוג במטרה לדחות את המחזור,שלא אקבל בחתונה. בסופו של דבר כאמור, המחזור לא הגיע ולא לקחתי את הגלולות .
    ב- 5.7.2018 ניגשתי שוב פעם לגניקולוגית מאחר ולא קיבלתי את המחזור, בחישוב פשוט ב- 5 חודשים..
    הגניקולוגית בדקה את הרחם והכל היה תקין, עשת בדיקת PAP והכל תקין ושלחה אותי עם תרופה שמביאה את המחזור -MEDROXYPROGESTERONE ACETATE נטלתי את התרופה כ- 7 ימים לפי הנחיות של הגניקולוגית ואכן המחזור הגיע במועדים הבאים (פחות או יותר): 10.8.2018, 10.9.2018 10.10.2018. בחודש 9.2018 עברנו דירה וב-10.10 טסנו לחו"ל וגם בחו"ל קיבלתי פעמיים מחזור (שבועיים בין מחזור למחזור)
    ומאז שחזרתי מחו"ל לא קיבלתי מחזור והפעם לצערי זה לא בגלל שאני בהריון.
    זרמתי עם העניין כחודשיים וכשהמחזור לא הגיע הלכתי שוב לגניקולוג, הפעם "מומחה" והוא עשה לי אולטרסאונד מצא שהרחם תקינה רק שהשחלות קטנות מאוד ושרירית הרחם לא מתפתחת בקצב הנכון (מאוד דקה).
    שלח אותי לבדיקת TSH והורמונים ברגע שאקבל מחזור, אך המחזור לא הגיע.
    בדקתי את ה TSH יצא גבוה -מדד 6 (T3'T4- תקינים),) ומאחר ואני ובעלי רוצים להיכנס להריון הרופא נתן לי יוטירקס פעם ביום על הבוקר, אחרי חודש של יוטירקס ה TSH התאזן ונאמד על 3.29 (T3'T4 - תקינים . בנוסף לצורך קבלת המחזור החלטתי שאני הולכת על האופציה הטבעית יותר דרך הרפואה המשלימה, אז הלכתי למספר טיפולים אצל נטרופתית ורפלקסולוגיה.
    הנטורופתית נתנה לי 30 טיפות של שיח אברהם, R20 0(תכשיר הומופאטי לאיזון הורמונלי) ותפריט תזונה לניקוי הדרגתי . כגון: הורדת בשר, סוכרים, חלב בקר והוספת דברים מזינים יותר .
    אחרי חודש ב- 11.2.1019 של שינוי התפריט, שימוש בצמח אברהם לפי המלצות הנטורופתית, הגיע המחזור המיוחל, כבר חשבתי שאני בדרך הנכונה
    והיום אנחנו ב- 4.4.2019 והמחזור לא הגיע- שוב בדקתי אם אני בהריון ולצערי זה לא בגלל זה (תשובה של בדיקת דם).
    עד פה כל הנתונים היבשים לכל מה שעובר אלי בשנים האחרונות,
    איהיה כנה ואגיד שאני לא שלמה עם הטיפול הקונבנציונלי. ולא הייתי רוצה לקחת כדור של יוטירקס כפיתרון, אני לא מרגישה שינוי בתחושות הנוראיות של הזעה בלילה, השמנה ונפיחות וזאת למרות שאני עושה ספורט כ- 4-5 פעמים ביום (כבר כחודש), עצירויות, עייפות, דיכאון, חוסר מוטיבציה .
    אני האמת לא יודעת מה לעשות כך שאטפל בבעיה בצורה מעמיקה וטבעית. הדבר הכי חשוב לי זה שהטיפול יה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח שתעשה לי סדר בבלגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לדוריטוס

ד''ר מאיה איש שלום
    05/04/2019

התסמינים שאת מתארת מחייבים התיחסות מעמיקה
    אני חושבץ שבזמן הברור כדאי להפסיק בנטילת שיח אברהם
    אם לא עשית פרופיל הורמונלי כדאי לבצע אולי לאחר פרוברה אם המחזוק לא מגיע תוך חודשיים לבדוק lh fsh אסטרדיול פרוגסטרון 17 oh פרוגסטרון טסטסוטסרון אנדרוסטנדיון dheas
    לשקול גם בצוע מבחן דקסמטזון 1 מג לשלילת תסמונת קושינג
    מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

דוריטוז
    06/04/2019

אציין שאני כחודשיים לוקחת יוטירקס ולא מרגישה במיטבי.
    כל מיני תופעות לוואי של הזעה מטורפת, דכאון, ודפיקות לב מואצות במנוחה.
    בגלל התחושה הלא טובה הפסקתי בימים האחרונים את נטילת הכדור. אני פשוט לא מרגישה טוב כשאני לוקחת אותו. בימים האחרונים אני מרגישה הרבה יותר טוב, אין לי דפיקות מואצות במנוחה . עד כמה זה מסוכן שהפסקתי במכה את הכדור והאם יש אלטרנטיבה טבעית ולא סינטקטית לכדור זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדוריטוז

ד''ר מאיה איש שלום
    08/04/2019

בגלל שנטלת מנון לא גבוה ואינך בהריון והTSH ההתחלתי היה גבולי לא אמורה להיות בעיה עם הפסקת הטפול
    את יכולה לנסות אולי סנטרואיד או אלטרוקסין
    לא ידוע לי על אלטרטיבה טבעית שבטיחותה נבדקה בזמן הריון
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו