מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Mri ראש לצורך אבחנה של דברים אנדוקריניםרותם15/04/2019
שלום
יש לי בדיקת mri ראש שנקבעה לי לשבוע הבא מטרת הבדיקה היא ההיפופיזה בגלל הפרשות יתר של פרולקטין גבוה בדם ועוד הורמונים אם ערכים גבוהים מאוד ודברים שמצאו שאלתי אליך דוקטור הבדיקה תיהיה מכוונת לאוכף הטורקי כלומר ההיפופיזה למיטב הבנתי אני יודע שהיפותלמוס שמחובר להיפופיזה ושניהם איברים שמפרישים הורמונים רבים, אם מטרת הבדיקה היא האוכף הטורקי כלומר היפופיזה בלוטת יותרת המוח שלזה התמקדו לרוב...כי הבנתי שזה מטרת הבדיקה ובכללי זה mri ראש מוח אז גם מן הסתם יבדקו תהיפותלמוס? כי הבנתי שהם מחוברים אחד לשני ושניהם אחראים על המון הורמונים שמופרשים בגוף? בכללי mri מוח מתמקדים על כול המוח ? ( כמו שאמרתי זה יהיה מכוון לעוקף הטורקי ההיפופיזה בגלל הממצאים) כי חשוב לי שהתמקדו גם בהיפותלמוס בגלל בעיות תיאבון וכאלו שיש לי, כי הבנתי שהיפותלמוס קשור לרעב צמא תיאבון..... לדעתך רואים יראו התמקדו גם בזה ???
תודה גדולה מראש על התשובה.... גדולה.........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה בקשר mri דברים אנדוקרינים
רותם15/04/2019שלום
ואשמח מקרב לב אם תעני על שני השאלות זאת והקודמת פשוט נזכרתי בעוד משהו, במידה ומתרכזים בהיפופיזה שבאוכף הטורקי על עניין של פרולקטין גבוה, נניח הmri יראה גידולים שפירים אחרים נניח זה ישר ילקח בחשבון? או שמתמקדים לצורך העניין רק בפרולקטין ? הmri הרי יכול לזהות כול דבר בבלוטת יותרת המוח לא?
אפילו שמטרת הבדיקה היא פרולקטין...
אודה לך על תשובות על שני שאלותיי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות בבקשה לשני שאלותיי מאוד חשוב
רותם15/04/2019שלום
התייחסות לשאלות שליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?????????
רותם16/04/2019???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרותם
ד''ר מאיה איש שלום16/04/2019מרבית הגדולים הם בהפופיזה גדולים בהפותלמוס נדירים, שם בעיקר הבעיה יכולה להיות פונקציונלית מה שלא רואים בMRI .
גם אם רואים גדול בהיפופיזה לא ניתן לדעת מה הוא מפריש אלא רק אם הוא קיים...
בבדיקות המעבדה מעידות למה חשודה ההפרשה
ואם מבצעים נתוח ניתן לדעת מה יצר הגדול. פרוקטינומות ב%90%-80- מגיבות לטפול תרופתי ולרב לא מצריכות נתוח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפותלמוס..............
רותם17/04/2019שלום
אבל האם שעושים mri מוח שמכוון מראש לאוכף הטורקי
בשביל להתבייט בהיפופיזה האם על הדרך בדרך כלל mri גם בודקים באותו זמן את כול או שאר המוח ? ( בנוסף גם תהיפותלמוס?)
כי אני יודע שההיפותלמוס מחובר להיפופיזה....
ועוד משהו לא הבנתי אותך מה זה גידולים בהיפותלמוס נדירים ושמה הבעיה יכולה ליהות בעיקר פונקציונלית ? מה זה אומר ?
כי אני יודע שהחלק הזה אחראי על תחושת רעב צמא מה שבזמן האחרון יש לי בעיות תיאבון בגלל זה אני ישמח אם בצילום יתמקדו גם על האיבר הזה אודה לך אם תעני לי על מה שרשמתי כאן תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה היפותלמוס....
רותם17/04/2019שלום רב
אשמח שתעני על השאלה הזאת והקודמת תודב גדולה מהלב באמת
האם אבל יש קשר בין ההיפופיזה להיפותלמוס בתפקיד שלהם?
בכללי? ובכול מה שקשור להורמונים? אם מזהים דברים ובעיות בהיפופיזה יכולים לקשור אותם להיפותלמוס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרותם
ד''ר מאיה איש שלום17/04/2019מציעה לפנות לאנדוקרינולוג ליעוץ. פשוט יש לך הרבה שאלות מוצדקות אך קשה להגיע לעומק התשובות בפורום.
אענה בפעם האחרונה- גדולים בהפותלמוס נדירים יכולות להיות בעיות גנטיות של תפקוד, ההפותלמוס והפופיזה כן קשורים בתפקוד, ההפותלמוס שולט על הרבה תפקודים בהיפופיזה, אך מרבית הגדולים בהפופיזה
מעבר לכך מציעה לפנות ליעוץ אנדוקריני
בברכה בריאות וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אבל mri שמיועד לאוכף הטורקי
רותם18/04/2019שלום
ותודה על התשובות הקודמות
אבל האם בהפניה שכתוב לי mri מוח מכוון לאוכף הטורקי
האם בגדול הבדיקה היא לכול המוח ?
Mri עובר על כול המוח ?
כי ידוע שmri זה גם 40 דקות לעומת סיטי שהיא 3 דקות
אני יודע שכתבת אענה בפעם האחרונה אבל זה ממש חשוב לי
לדעת פחות או יותר תודה מאוד גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לרותם
ד''ר מאיה איש שלום19/04/2019אני לא מומחית לMRI לכן קשה לי לענות לך
אתה צריך לשאול רדיולוג או ניורולוג
מסתכלים לדעתי על כל המח אבל עושים חתכים דקים באיזור ההיפופיזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)