נוירופתיה של הסיבים הדקים.. האם הגיוני שזה בגלל סוכר?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• נוירופתיה של הסיבים הדקים.. האם הגיוני שזה בגלל סוכר?
    מיכל
    23/04/2019

שלום,
    אני בת 39. סובלת 15 שנים מתנגודת לאינסולין ושחלות פוליציסטיות. מטופלת עם גלוקומין 1 ביום 750 מ"ג וכל השנים מאוזנת. בבדיקות של השבוע סוכר יצא 81 וההמוגלובין המסוכרר תקין.
    כבר חודשיים שיש לי תסמינים קשים של נוירופתיה של הסיבים הדקים. זה התחיל עם זרמים ועקצוצים בראש שהם עד היום ב 50 אחוז מהיום מורגשים, ועם זרמים והרדמויות באצבעות בידיים, ואחרי כמה ימים נוספו הרדמויות וזרמים בכפות הרגליים והאצבעות שם. את הזרמים וההרדמויות באצבעות הידיים אני מרגישה ממש רוב היום. עברתי EMG ואת הבדיקה הנוספת לפני שנה וחצי והן יצאו תקינות, אבל הבנתי שאצטרך לעבור ביופסיה לסיבים הדקים. רציתי בבקשה לברר: 1. האם הזרמים בראש גם כן יכולים להיות קשורים לנוירופתיה?
    .2 הבנתי שחשוב לעלות על הגורם. האם יש סיכוי שהסוכר הוא הגורם אצלי והאם לא מספיק שהגלוקוז מאוזן וההמוגלובין המסוכרר, והאם היו עושים לי העמסת סוכר אז רק היו מגלים שעדיין זה לא תקין? או שאם אלו בערכים כאלו תקינים, אין סיכוי שהסוכר הוא הגורם?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למיכל

ד''ר מאיה איש שלום
    23/04/2019

לגבי המשך הברור לנוירופטיה ואם התסמינים שאת מתארת מתאימים כדאי להתיעץ עם נוירולוג
    בעקרון יש סבות רבות לנוירופטיה
    האם נבדקה רמת B12, כדאי אולי לבדוק גם רמה של B1 וB6.
    רמת הסוכר בצום תקינה והבנתי ממך שגם ההמוגלובין המסוכרר תקין לכן לא סביר שיש בעיה במשק הסוכר.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו