מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נוירופתיה של הסיבים הדקים.. האם הגיוני שזה בגלל סוכר?מיכל23/04/2019
שלום,
אני בת 39. סובלת 15 שנים מתנגודת לאינסולין ושחלות פוליציסטיות. מטופלת עם גלוקומין 1 ביום 750 מ"ג וכל השנים מאוזנת. בבדיקות של השבוע סוכר יצא 81 וההמוגלובין המסוכרר תקין.
כבר חודשיים שיש לי תסמינים קשים של נוירופתיה של הסיבים הדקים. זה התחיל עם זרמים ועקצוצים בראש שהם עד היום ב 50 אחוז מהיום מורגשים, ועם זרמים והרדמויות באצבעות בידיים, ואחרי כמה ימים נוספו הרדמויות וזרמים בכפות הרגליים והאצבעות שם. את הזרמים וההרדמויות באצבעות הידיים אני מרגישה ממש רוב היום. עברתי EMG ואת הבדיקה הנוספת לפני שנה וחצי והן יצאו תקינות, אבל הבנתי שאצטרך לעבור ביופסיה לסיבים הדקים. רציתי בבקשה לברר: 1. האם הזרמים בראש גם כן יכולים להיות קשורים לנוירופתיה?
.2 הבנתי שחשוב לעלות על הגורם. האם יש סיכוי שהסוכר הוא הגורם אצלי והאם לא מספיק שהגלוקוז מאוזן וההמוגלובין המסוכרר, והאם היו עושים לי העמסת סוכר אז רק היו מגלים שעדיין זה לא תקין? או שאם אלו בערכים כאלו תקינים, אין סיכוי שהסוכר הוא הגורם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיכל
ד''ר מאיה איש שלום23/04/2019לגבי המשך הברור לנוירופטיה ואם התסמינים שאת מתארת מתאימים כדאי להתיעץ עם נוירולוג
בעקרון יש סבות רבות לנוירופטיה
האם נבדקה רמת B12, כדאי אולי לבדוק גם רמה של B1 וB6.
רמת הסוכר בצום תקינה והבנתי ממך שגם ההמוגלובין המסוכרר תקין לכן לא סביר שיש בעיה במשק הסוכר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)