מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרולקטין גבוה שהוא לא גידולדור06/05/2019
אהלן
האם יכול ליהות פרולקטין ממש גבוה שהוא לא קשור לגידול ? ואם כן איך מטפלים בו ? עשיתי mri מוח אם חומר ניגוד והכול תקין באיזור האוכף והבלוטה לא נמצא שום ממצא חריג, מה שכן הפרולקטין אצלי אלף וקצת מפעם אחת שבדקתי( לא בדקתי שוב ) נניח ואבדוק שוב וישאר גבוה מה עושים ? כי גידול שפירי זה בטוח לא אחרי הבדיקת mri .. האם יש טיפול תרופתי או משהו אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
דור06/05/2019שלום
הmri היה תקין מטרת הבדיקה בפרוטוקול היה האוכף הטורקי אני מבין גם שmri מסתכלים על כול המוח...
הכול היה תקין מהפענוח שקראתי, אבל יכול ליהות שהם יתמקדו בבלוטת יותרת המוח בדבר רק שקשור לפרולקטין ופיספסו ממצא אחר מהיפופיזה ? הכוונה גידול שפיר אחר אולי ?להלן תוצאות:
Mri אוכף תורכי ללא ועם גדוליניום
סיבת ההפניה: חום, כאבי ראש, פרולקטין גבוה.
הבדיקה נעשתה בסדרות משוקללות T2, T1,DWI.
מודגם אוכף בגודל תקין.
גבעול הבלוטה אמצעי.
הבלוטה בגודל תקין. אין עדות לתהליך תופס מקום.
לאחר הזרקת גדוליניום מודגמת האדרה תקינה של הגבעול והבלוטה.
היפותלמוס, כיאזמה, ציסטרנה סופרה-סלרית וסינוסים קברנוזים תקינים.
במח- חדרי המח תקינים.
רקמת המח תקינה.
לסיכום:
אין עדות להפרעה מבנית.
זה בדיקה מקיפה של המוח ? האם יכול ליהות שפיספסו דברים אחרים בבלוטת יותרת המוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדור
ד''ר מאיה איש שלום07/05/2019לא ראיתי את דיסק ההדמיה ואני גם לא נוירורדיולוגית מומחית על פניו אין ממצא בהפופיזה. והבדיקה בפרוטוקול יעודי לכך
אפשר לשקול בצוע עקומת פרולקטין בכדי לשלול שהעליה בפרולקטין קשורה לסטרס
גם חשוב לוודא שהבדיקה נעשת 3 שעות אחרי יקיצה במצב רגיעה
בנוסף אם אתה מקבל תרופות מסוימות הן עלולות לגרום לעליה ברמה.
חשוב לראות את רמת הטסטוסטרון LH FSH
אם תקינות לרב לא מטפלים אם לא אז אפשר לשקול טפול תרופתי גם אם אין ממצא בהיפופיזה כדי לגרום לעליה ברמות הטסטוסטרון
מציעה לחזור עם התשובה לאנדוקרינולוג המטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהLh fsh תקינות ושאר הבדיקות
דור07/05/2019שלום
Lh fsh תקינות כמו גם בלוטת התריס tsh ושאר ההורמונים קטכולאמינים מטרפינים קורטיזול שדוכא בדקסטמזון ועוד ועוד... לא בדקתי שוב פרולקטין אני לא יודע אם עכשיו הוא גבוה, מה שכן גידול שפירי נשלל מהצילום, אני התכוותי שאם יש פרולקטין גבוה שהוא לא גידול שפירי האם צריך לעשות מול זה משהו ? אם הערך גבוה אציין ששאר כול הבדיקות תקינות !!!
טיפול תרופתי או לא יודע מה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
דור07/05/2019שלום
אשמח שתעני לי על שתי השאלות זאת והקודמת אני נוטל בזמן האחרון הרבה קלונקס כנגד חרדה 0.5 פעמיים לפעמים 3 ביום.
אבל רק בחודש האחרון. קלונקס מעלה פרולקטין?
אציין שהפרולקטין שנמצא לי בזמנו גבוה זה היה לפני 3 חודש
לפני נטילת התרופות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לדור
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2019קלונקס לא מעלה רמות פרולקטין אך סטרס יכול להעלות
אם אין ממצא בהדמיה כדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג אם יש צורך בטפול תרופתי בכל זאת הסיבה לתת היא כפי שאמרתי אם יש רושם לחסר קליני ומעבדתי בטסטוסטרון. אם לא אין צורך לטפל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)