מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטת תריס מוגדלת- בירוראורית09/05/2019
שלום אני בת48 יש לי זפק בבלוטת התריס עשו לי ביופסיה והכל שפיר.
בבדיקת דם רמות הTSH T3 T4 תקינות,
ולמרות זאת אני סובלת מהשמנת יתר ונדודי שינה קשים מזה שנתיים.
(נבדקתי אצל גניקולוג ואין כל בעיה גניקולוגית ואיני נמצאת בגיל המעבר עדיין-מחזור תקין וכו) .
לאחרונה התחלתי לחשוב שאולי הזפק חונק אותי בתנוחה של שכיבה ואולי בגלל זה אינני ישנה ,אולי זה מה שמעיר אותי כל שנייה בלילה.
כיצד אפשר לברר אם אכן הזפק מפריע לנשימה ?
בדיקת אולטרסאונד לא הראתה דבר ,
האם בדיקת MRI יכולה לעלות על הדבר הזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאורית
ד''ר מאיה איש שלום10/05/2019אפשר לבצע גם בדיקת שינה. אם יש לך עודף משקל יתכן שיש לך דום נשימה חסימתי בשינה שאינו קשור לבלוטת התריס, ומשתפר בירידה במשקל.
קיימות כיום תרופות שמסייעות בירידה במשקל במקרים בהם שנוי של הרגלי חיים נכשל. אך גם בנטילת התרופות חשובה הקפדה על תזונה נכונה ופעילות גופנית סדירה ארובית ותנגודת.
לו הבעיה היתה נובעת מהגויטר היית מרגישה קוצר נשימה כבר כשהיית נשכבת. בכל מקרה CT/MRI צואר חזה, יכולים להראות אם יש הצרות של הקנה. אם מבוצע סיטי עדיף ללא חומר נגוד בכדי לא לעורר פעילות יתר של הבלוטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
אורית11/05/2019תודה רבה על התשובה!
רציתי לשאול שתי שאלות
1.
איזה רופא יכול לתת לי הפנייה לMRI או CT צואר חזה ?
האם אנדוקרינולוג יכול לתת הפניה לכך?
2.
שמתי לב שמהיום שהופיע הגוייטר בצוואר התחלתי לא לישון בלילה
לפני כן הכל היה טוב וגם הייתי במשקל תקין
אילו עוד בדיקות אנדוקריניות קיימות (שאוכל לבקש מהרופא) שיבהירו אולי את סיבת האינסוניה שלי לדעתך?
תודה רבה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאורית
ד''ר מאיה איש שלום11/05/2019בכדי להחליט אלו בדיקות להפנות צריך לראותך.
יש להפריד בין בעיה מכנית לבעיה תפקודית.
אני מבינה שTSH תקין כך שבעיה תפקודית אין.
כן אנדוקרינולוג יכול לתת הפניה לבדיקת ההדמיה.
לגבי הברור לעליה במשקל צריך להתרשם קלינית ולשקול אם יש חשד לתסמונת קושינג (לא קשור לבלוטת התריס).
לרב אנסומניה היא בעיה שלא מוצאים לה סיבה והטפול בה התנהגותי (בהתאם המלצות של רופאי שינה)
אם יש דום נשימה בשינה (לא קשור לבלוטת התריס אלא לעודף משקל) והאבחון דרך מעבדת שינה אז הטפול הוא ירידה במשקל
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה !!
אורית11/05/2019אברר את כל הנושאים שעלית עם האנדוקרינולוג
(חבל שאת מטפלת רק באיזור מודיעין לחברי המאוחדת :) קצת רחוק לי.
תודה שוב
וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאורית
ד''ר מאיה איש שלום11/05/2019בשמחה
הרבה בריאות.
כן במאוחדת רק שם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)