פעילות גופנית + מחלת גרייבס + מתימאזול

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית + מחלת גרייבס + מתימאזול
    לני
    31/05/2019

היי,
    מזה יותר משנה מאז אבחנו לי פעילות יתר של בלוטת התריס (בטענה שזו מחלת גרייבס).
    במהלך הזמן הזה, אני והרופא מנסים למצוא את האיזון והמינון הנכון של מתימאזול כדי שערכי T3 T4 THS יהיו תקינים.
    ברוב מוחלט של הבדיקות במהלך הזמן הזה, T3 ו-T4 תקינים - אך THS לעיתים נמצא מעל הנורמה ולעיתים מתחת לנורמה.
    הרופא שלי טוען שלמרות ש T3 ו T4 בטווח, כל עוד THS אינו נמצא בטווח הנורמה, אסור לי להתאמץ יתר על המידה.
    רציתי לשאול, אחת ולתמיד, האם יש אמת בדבר שכאשר THS נמצא מחוץ לגבולות (למעלה או למטה), אסור לקיים פעילות גופנית אינטנסיבית ובכלל מוטב להמעיט בפעילות עד כמה שניתן? האם את מצליחה להבין מה הוא ההגיון הרפואי שעומד בבסיס דבריו של הרופא?
    מתוסכל, מאחר שזה יותר משנה אני נמנע מלצאת לטיולים והפחתתי מאוד את הפעילות הגופנית שלי.
    אשמח לשמוע עצה חכמה בנושא.
    שבת שלום
    לני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ללני

ד''ר מאיה איש שלום
    31/05/2019

אני חושבת שאם FT4 FT3 תקינים והדופק גם כן תקין אין סיבה להמנע מטיולים ופעילות גופנית מאומצת.
    אך זו דעתי האישית
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות

יובל
    02/06/2019

היי, במידה ופעילות היתר גורמת לך לבריחת סידן, ממליץ לך לקחת את דנסיטי. זה תוסף סידן שנספג בגוף פי 2 יותר מכל התוספים האחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו