ctx בדיקת דם לעומת הדמייה צפיפות עצם

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ctx בדיקת דם לעומת הדמייה צפיפות עצם
    סלבטורה
    01/06/2019

אני בן 56 סובל מקרון 3 עשורים .
    לקחתי פרנדיסו60 מ"ג 5 סיבובים
    במהלך השנים , פעם האחונה לפני 7 שנים .
    מאובחן כבר שנים עם אוסטאופניה ועד לפני שנתיים לקחתי אקלסטה בעירוי .
    אימי סובלת כבר יותר מ- 20 שנה מאוסטאופורוסיס קשה .
    אוכל בבוקר מוצרי גבינה , בד"כ פרוסה גבינה סקנדינבית ,או ו צפתית / קוטג' עם 1000 יחב"ל ויטמין די .
    בלילה לוקח כדור סידן ציטרט 250 מ"ג שמכיל גם מגנסיום 80 מ"ג ( לא רוצה לקחת יותר כי יש היסטוריה של אבנים בכליות) .
    לוקח גם 3-4 פעמים בשבוע מגנזיום ציטראט 250 מ "ג כדי להימנע מעצירות .
    עכשיו אני שוקל השתלת שיניים (לפחות שן אחת) .
    איזה בדיקה מהשניים טובה יותר במצבי ואחרי כמה זמן מהשתלת השן אפשר להמשיך עם אקלסטה ?
    בנוסף עושה פילטיס שעתיים בשבוע .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאופורוזיס

יובל
    03/06/2019

היי, במקרה של אוסטאופורוזיס אני ממליץ לקחת את דנסיטי. זה תוסף סידן שנספג בגוף טוב יותר ביחס לתוספים האחרים, ויש לי חבר עם אוסטאופורוזיס שזה ממש עוזר לו. בדוק אם זה מתאים לך כי ראיתי שאתה לוקח סידן ציטראט..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באוסטאופורוזיס

יובל
    03/06/2019

היי, ראיתי שאתה לוקח סידן ציטראט, ואני מקווה שזה עוזר לך. יש לי חבר שיש לו אוסטאופורוזיס והוא לוקח סידן קרבונט בשם דנסיטי. זה תוסף סידן שנספג בגוף יותר טוב מהתוספים האחרים, ולפי מה שהבנתי אין לו תופעות לוואי בגלל הצורה שלו. במידה והקרבונט רלוונטי עבורך, אני ממליץ לך לבדוק את הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסלבטורה

ד''ר מאיה איש שלום
    04/06/2019

בעקרון אחרי שנתיים של אקלסטה הסכוי לבעיה בזמן בצוע השתלה הוא נמוך 1/10000.
    אין בדיקה אמינה שניתן לבצע שתנבא סכוי זה
    מרקרים לשחלוף עצם לא נמצאים בקורלציה טובה עם הסכון.
    אחרי החלמת השתלים 3 חודשים לפחות אפשר לקחת מנה נוספת בתנאי שאין צורך בטפולי שינים פולשניים נוספים
    לגבי תוספי הסידן איני מסכימה עם יובל שכתב כאן, אין הוכחות ליעילות של דנסיטי בהפחתת השברים
    לסידן צטרט יש פחות תופעות לואי בטניות מקרבונט כך שאם זה טוב לך תמשיך
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו