טיפול בתת פעילות בלוטת התריס T3

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• טיפול בתת פעילות בלוטת התריס T3
    לי
    14/06/2019

היי ד"ר
    רציתי לשאול מדוע אי אפשר להסתפק בנטילה 'של t3 כדי לטפל בתת פעילות ? מדוע נותנים רק את התרופות המקובלות? ולמה כלכך מתנגדים לתרופה טבעית כמו ארמור תאירואיד? אם יש תת פעילות ללא תסמינים רק קושי לרדת במשקל מה הטיפול המקובל?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה ללי

ד''ר מאיה איש שלום
    14/06/2019

הגוף למעט במקרים לא שכיחים יודע לוסת לבד את הצורך שלו בT3. הוא מוריד מולקולת יוד מT4 שנהיה T3. בארמור היחס T4 לT3 לא פיזיולוגי עם יותר מידי T3. מתן T3 יכול לגרום לדפיקות לב, עלית לחץ דם במבוגרים גם הפרעות קצב ואפילו אולי הגדלת הסכון למאורעות לבבים לכן עדיף שלא לתת את הT3 הפעיל. אין הוכחה שמתן T3 כשאין חסר שלו אכן עוזר לרדת במשקל. במקרים הנדירים בהם יש חסר T3 אז כדאי לשקול תוספת T3 אך לא בצורה של ארמור אלא במנון פיזיולוגי יותר
    בכל מקרה לצורך הריון מאוד אם הוא על הפרק מאוד לא מומלץ לצרוך T3.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתת פעילות בלוטת תריס

לי
    14/06/2019

ד"ר יקרה תודה על התשובה המפורטת
    לגבי תופעות הלוואי לפי מה שאני רואה לפחות בסביבה הקרובה מאנשים שלוקחים תרופות מקובלות כגון יוטרקס ודומיהם סובלים מלא מעט תופעות לוואי ובניהם גם דפיקות לב מואצות נשירת שיער עייפות עליה במשקל . והבנתי שצריך " לשחק" עם המינון עד שמוצאים את המינון הנכון . האם יש אפשרות בלקיחת t3 בלבד להורדת הtsh?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללי

ד''ר מאיה איש שלום
    14/06/2019

דווקא מרבית האנשים מאוזנים יפה עם תכשירי T4 למינהם ללא תופעות לואי, אולי ברשת יש הרבה דיבורים על תופעות לואי אבל זה לא שכיח. T3 יש זמן מחצית חיים קצר של מספר שעות ולכן יש לטול אותו 2-3 פעמים ביום אלא אם רוקחים אישית T3 בשחרור מושהה,אך אין על כך בקרה.
    אני ממליצה בחום להמנע ממתן T3 אלא אם את אחד מהאנשים הנדירים שהאנזים שמעביר T4 לT3 פגוע אצלם. ואת זה אפשר לראות לפי בדיקות הדם תחת הטפול בT4. זה נדיר
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו