ערכים גבוהים בבדיקות הדם + חולשה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• ערכים גבוהים בבדיקות הדם + חולשה
    אור
    27/06/2019

היי ותודה מראש. אני בן 26, בבדיקות הדם התקבלו הערכים

17 Oh Progesterone
    ערך 1.92

כאשר ערך תקין הוא בין 0.01 ל1.60

ו Cortisol-blood
    ערך 23.44

כאשר ערך תקין נע בין 4. 3 ל22.40.

שאר הבדיקות, טסטוסטרון כללי 4.46 וProgesterone כללי 0.6 תקין.

יש לציין שבדיקת הדם נעשתה בבוקר, לאחר צום.
    פניתי לבדיקות בעקבות עייפות וחולשה ולאחר שלא מצאו כלום בבדיקות הדם השגרתיות הפנו אותי לבדיקות יותר מקיפות.. אשמח לדעת מה אומרות הבדיקות הנ"ל, תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לאור

ד''ר מאיה איש שלום
    29/06/2019

קורטיזול יחסית גבוה יכול לקרות בסטרס (צום וכו), ה17 OH פרוגסטרון גבולי לפי מה שאתה מתאר אני יודעת שהנורמות יותר גבוהות אלא אם נמדד בנג/מל כדאי לשקול השלמה של רמת אנדורסטנדיון ויעוץ אנדוקרינולוג
    הטסטוסטרון בשליש התחתון של הנורמה או מתחת לנורמה אני לא יודעת מה הנורמות במעבדה שבצעת. כדאי לחזור על הבדיקה לבדוק גם LH FSH טסוסטרון כללי וחופשי. לשקול בצוע בדיקה של bioavailable testosterone שמבצעים באיכילוב באופן פרטי אלא אם אתה במאוחדת והבדיקה נותנת אומדן של רמות הטסטוסטרון החופשי. לבדוק גם רמות פרולקטין 3 שעות אחרי יקיצה
    מציעה לבדוק גם סבות אחרות לעייפות כמו ספירת דם, פריטין ברזל טרנספרין B12 אם לא בוצעו
    תרגיש טוב
    מציעה לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג קשה לדעת אם יש בעיה מבלי להתרשם ממך קלינית לבדוק אותך. רמות טסטוסטרון נמוכות הרבה פעמים חוזרות תקינות בבדיקה חוזרת
    אם אתה סובל מעודף משקל ירידה במשקל תשפר את הרמות רוב הסכויים
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו