פעילות יתר ועליה במשקל

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פעילות יתר ועליה במשקל
    מירית
    29/06/2019

היי, אני מאובחנת כסובלת מפעילות יתר של בלוטת התריס tsh 0.2 מטופלת בפרופיל תיוציל.

מטופלת בכדורים כ 3 חודשים. בתקופה האחרונה עליתי לא מעט במשקל ואני מרגישה מאוד נפוחה . אני לא אמורה לרדת במשקל בגלל הפעלות יתר? האם ניתן לאזן או לעצור את העלייה במשקל ואת התאבון המוגבר??? עובדת עצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעילות יתר ועליה במשקל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למירית

ד''ר מאיה איש שלום
    29/06/2019

מניחה שאת בפחות פעילות יתר מאשר היית קודם ולכן העליה במשקל. היא תעצר בשלב מסוים. כדאי לודא שלא עברת לפאזה של תת פעילות חשוב לבדוק בנוסף לTSH גם FT4 וFT3.
    מציעה להתיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות יתר ועליה במשקל

מירית
    29/06/2019

דוקטור דווקא ההיפך tsh כשאובחנתי לפני 3 חודשים היה 0.22 ו t4 t3 גבוהים. בשבועיים האחרונים t3 t4 תקינים ו tsh 0.02. יכול להיות נפיחות ? מלבד העלייה במשקל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למירית

ד''ר מאיה איש שלום
    30/06/2019

הירידה בT4, T3 מסבירה את העליה במשקל. כי בפעילות יתר כשT4 וT3 גבוהים יש נטיה לירידה במשקל. הT4, T3 משמעותיים יותר מהTSH בהקשר הזה
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו