מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מניעת אוסטאופורוזיס בעזרת תוסף סידןאלי26/07/2019
האם נכונה הטענה לפיה מחקרים הוכיחו שתוספי סידן פחממתיים (קרבונאט) נספגים בקושי רב, שוקעים ברקמות לא מתאימות באופן הגורם נזקים בריאותיים?
אינני מבקש כאן התייחסות לפעילות גופנית, תזונה, או גורמים נוספים הקשורים לעניין זה, המוכרים לי.
בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאלי
ד''ר מאיה איש שלום27/07/2019תוספי סידן קרבונט נספגים אם אין הפרעה בחומציות הקיבה. במטופלים שנוטלים סותרי חומצה כגון לוסק או שיש להם דלקת כרונית בקיבה שפוגעת בחומציות אז יש הפרעה בספיגה
השקיעה ברקמות תלויה במנון וככל הנראה במנון של עד 600 מג' ליום סידן בתוסף הסיכון לא גבוה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה
אלי28/07/2019מתשובתך שהסיכון אינו גבוה (ולא כתבת שהוא נמוך) עולה שקיים סיכון בינוני. האם באדם הממוצע נכון לקחת סיכון זה? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאלי
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2019הסכון נמוך ולא בנוני. הסכון שנוי במחלוקת. אפשר להמנע מנטילת תוספים ע"י אכילה של מספיק סידן. ברקוטה 100 גרם יש 500 מג' סידן. לגבי הסידן האמורפי אין שום הוכחה שהוא עדיף על התוספים האחרים מבחינת מניעת שברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש פתרון פרקטי?
רות31/07/2019האם זה פשוט לאכול 100 ג' גבינה ביום? והאם יש מזונות טעימים נוספים שיכולים להשלים את כמות הסידן היומית המומלצת (1200 מ"ג)? כל מאמצינו למצוא כאלה - ועשינו הרבה מאוד מאמצים בכיוון זה במשך תקופה ארוכה - עלו בתוהו. רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי סידן קרבונט
ריקי ברוך28/07/2019מתוך ההתנסות שלי הספיגה של הסידן הקרבונטי היתה מינורית. בכל פעם מצאתי את עצמי מחפשת את המותג שיתן לי מענה מיטבי. עד שלפני 3 וחצי שנים הגעתי לסידן האמורפי של דנסיטי ושם עצרתי! כי מאז שאני נוטלת הגוף שלי השתנה. לא עוד כאבים ותוצאות צפיפות עצם וסימני עצם הראו הטבה חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניין אם לא מתוסף
אלי01/08/2019לפי ניסיוני רב השנים, אני מצליח לצרוך כ-25 ג' ריקוטה ביום, כמות המספקת 150 מ"ג סידן. עדיין חסרים לי כ-1000 מ"ג סידן. אני מצליח לגייס כ-300-400 מ"ג נוספים של סידן מיוגורט, קקאו, אגוזים, ירקות, פירות וסרדינים, אך עדיין חסרים לי 700-600 מ"ג סידן. מנין אפשר לקבל אותם, אם לא מתוסף? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאלי
ד''ר מאיה איש שלום03/08/2019מקובל לחשוב שבתזונה השוטפת יש 300 סידן, אם תאכל 100 גרם רקוטה ליום יש בה 500 מג', בטחינה גולמית יש גם הרבה סידן. אפשר להגיע לקרוב ל1000 עם מה שתארנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת בריחת סידן ע"י תזונה (בין השאר)
אלי03/08/2019הרי כתבתי, והתכוונתי לכל מילה, שבאפשרותנו לאכול כ-25 ג' ריקוטה ביום (=150 מ"ג סידן), וכבעל ניסיון רב-שנים בנושא זה, עליי להדגיש שאין מצב בו אוכל לאכול כמות ריקוטה גדולה מזו, למרות שיש לי תיאבון רב. המצב דומה בטחינה. לאחר שחייבים למהול אותה במים, לא ניתן לקבל ממנה יותר מ-150 מ"ג סידן.
מאחר שריקוטה וטחינה הם מזונות המרכיבים את התזונה הים תיכונית השוטפת, אשר כדברייך מקובל לחשוב שיש בה 300 מ"ג סידן, ועם מאמץ בכיוון הנ"ל ניתן להגיע בה ל-600-500 מ"ג סידן. עדיין חסרים לכמות המומלצת כ-600 מ"ג סידן. איך יתקבלו? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאלי
ד''ר מאיה איש שלום04/08/2019אז כדאי לקחת תוסף סידן אם אין מניעה כגון מחלת אבנים בדרכי השתן או הפרשת יתר של סידן בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סידן ויש סידן
טלי שרון04/08/2019דנסיטי נספג פי 4 או 5 מאשר סידן רגיל ומסייע בבריחת סידן בעצמות. אמא שלי עברה לקחת אותו במקום הסידן הרגיל כי הוא הרבה יותר יעיל.
תגובה לטלי שרון
ד''ר מאיה איש שלום04/08/2019אין הוכחה שדנסיטי מפחית שברים לעומת כל תכשיר סידן אחר. זה שסידן נספג טוב יותר לא בהכרח דבר טוב מבחינת ההשפעה על כלי הדם. כך שלא היתי ממהרת לשנות לדנסיטי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)