חשש טרום סכרת ובדיקות דם המלצה.

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• חשש טרום סכרת ובדיקות דם המלצה.
    תמי
    28/07/2019

בת 62 ללא מחלות רקע לאחרונה לאחר בדיקות דם שגרתיות היה לי סוכר בצום בבדיקות הדם 115 ,ובדיקת הA1C היתה ב2018 כמעת 5.5 והאחרונה החדשה 5.1 ללא טיפול כמובן ולאחר בדיקות גם של הכולסטרול הוא המליץ לי על טיפול כמוגדר כטרום סכרת בגלל התוצאות וגם על טיפול בכולסטרול.בדיקות מצורפות ובנוסף אשמח את חוות דעתך על הבדיקות הנוספות שעשיתי ומה עלי לעשות?

האים לפי דעתך צריך טיפול או ששינוי בתזונה וכו.. יכול לפתור את הבעיה אים בכלל יש בעיה כי אני לא כול כך בעד כדורים וכו..?

האים ישנו צורך בטיפול בכולסטרול לפי הבדיקות?

האים לדעתך זה טרום סכרת או לא ואים ללא טיפול אני יכולה להגיע לסכרת רגילה?כי ממה שהבנתי הרי הכדורים (מטפורמין 850) שהמליץ לי הרופא לא באמת ימנעו את הסכרת כיב יכול אז מה הטעם אים אפשר להשיג תוצאה של איזון לפני תזונה או אחר?

אשמח חוות דעתך על הבדיקות הנוספות שמסומנים לי באדום ובכלל.

תודה מראש.

ALBUMIN (BY EP) 55.4

GLOBULIN GAMA 20

IgA 451

ESR 32

LDH 424

CK-CREAT.KINASE(CPK) 282

WBC 4.28

TSH 2.04

CHOLESTEROL- HDL 52

CHOLESTEROL-LDL calc 177

NON-HDL_CHOLESTEROL 213

LIPEMIC 0

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לתמי

ד''ר מאיה איש שלום
    30/07/2019

אכן ערכי הכולסטרול מוגברים מצד שני הכולסטרול הטוב בערך יפה. קשה ליעץ כך מרחוק צריך לדעת פרטים אנמנסטים נוספים כגון ספור משפחתי ודברים נוספים, בדיקה גופנית כו
    תמיד שווה לשנות הרגלי חיים. בהורדת כולסטרול היעילות מוגבלת מגיעה לעד 15% למרות שבמקרה שלך אם אין תחלואה נוספת או גרומי סכון נופסים זה יכול להספיק...
    מציעה לפנות ליעוץ לאנדוקרינולוג/ליפידולוג
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלות

תמי
    31/07/2019

מה לגבי הבדיקות הנוספות מה הם אומרות הם מסומנות לי באדום? ולגבי ערכי הA1C כבדיקה היא תקינה זה בסדר יחסית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתמי

ד''ר מאיה איש שלום
    14/08/2019

הA1C תקין. לגבי השאר צריך לדעת מה ההקשר הקליני חלקן חסרות משמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו