מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מספר שאלות על טיפול.רוני29/07/2019
שלום ד"ר.
בהמשך לשאלות שלי משאלה קודמת:
בן 47, מטופל ב טוסטסטרון ג"ל 50 מג.
בדיקת ctx לפני שנתיים: 409
בדיקת ctx עכשווית: 591
ויטמין D תוצאה 20 ביחידות ng/ml
שאלות:
ויטמין D תוצאה 20 ביחידות ng/ml - האם תוצאה נמוכה ? שיחד עם חוסר טיפול רצוף בטוסטסטרון ג"ל יכולה לגרום לעלייה ברמות CTX ? או שלא סביר ?
וכן, אם אני מקפיד על לקיחת ויטמין D + טוסטסטרון ג"ל : לאחר כמה חודשים כדי לי לבצע בדיקה חוזרת של CTX כדי לבדוק האם העלייה נבלמה או אפילו יורדת ?
שאלה נוספת:
רופאת אנדוקרינולוגיה אחת אמרה שערך CTX מעל 300 כבר נחשב היום כלא טוב.
רופאת אנדוקרינולוגיה אחרת אמרה שערך 591 לגיל 48 נחשב תקין.
מה הגישה שלך ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לרוני
ד''ר מאיה איש שלום30/07/2019אכן רמת ויטמין D גובלית וחסר בטסטוסטרון אם אכן יש כזה (והטפול לא ניתן ללא חסר אמיתי) יכולים להביא לעליה במרקרים
אין גבול חד חד משמעי. מעל 500 המחשבה היא שעשוי להיות סכון מוגבר לשברים אך זה תלוי בשברים בעבר, ספור משפחתי גורמי סכון נוספים לשברים צפיפות עצם קשה ליעץ כך מרחוק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)