יתר פעילות הפסקת כדורים על דעת עצמי

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• יתר פעילות הפסקת כדורים על דעת עצמי
    מירי
    05/08/2019

שלום רב, הובחנתי לפניי כשנה וכמה חודשים עם יתר פעילות עם כל מה שזה אומר קיבלת פרופנול ומקרפטיזול. החלטתי להפסיק לפניי שבוע. מהסיבה שהעלתי במשקל ואני מרגישה לא מאוזנת ורוצה לבחון ולהתנקות מהכדורים שבועיים ולבדוק עי בדיקת דם מה קורה. רציתי לשאול האם אפשר להחלים וזהו או שרוב הסיכווים שהתופעות יחזרו לי לאט לאט.. למשל הדפיקות לב שחוזרות אבל הרעד נעלם ... יכול להיות שעברתי לתחום של תת פעילות ? המינונים שנתנו לי של שתיי פרופנול וחמש מטמיזול ליום וזאת למרות שאני מאוזנת זה הגיוני ? בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יתר פעילות הפסקת כדורים על דעת עצמי

מירי
    06/08/2019

בת 44 .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין התייחסות לשאלה שלי ?

מירי
    14/08/2019

למה להתעלם ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למירי

ד''ר מאיה איש שלום
    14/08/2019

מתנצלת לא היתה התעלמות מכוונת פספסתי את השאלה שלך
    בעקרון חשובה הסיבה לפעילות היתר של בלוטת התריס
    אם זה גרייבס (פעילות אוטואמונית) ב50% מהמקרים אחרי שנה וחצי של טפול תרופתי פעילות היתר לא תשוב וניתן להפסיק את הטפול התרופתי ולהשאר מאוזנים ללא טפול
    אפשר לבדוק נוגדנים בשם THYROID STIMULATING ANTIBODIES שמדגימים אם יש חשד לפעילות של המחלה ברקע.
    אם הסיבה היא קשרית בבלוטת התריס שעובדת ביתר אז הטפול הסופי בעניין הוא יוד רדיואקטיבי. כי בהפסקת טפול תרופתי לרב המחלה חוזרת.
    בכל מקרה לרב ההמלצה היא להפסיק את הטפול הדרגתית תוך מעקב אחר תפקודי תריס.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו