ערכי סוכר -האם תקין

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • ערכי סוכר -האם תקין
    ענת
    14/08/2019

    שלום מאיה
    בת 48
    היה לי בעבר סוכרת הריונית לפני 22 שנה.
    בבדיקות לפני שנה הצלחחתי להוריד המוגלובין מסוכרר ל-5.7 וערכי גלוקוז עמדו על בין 95 ל- 98 .
    כעת עשיתי בדיקה בצום 12 שעות.
    גלוקוז יצא 103 והמוגלובין מסוכרר -5.5 .הרופאה טוענת שזה לא טרום סוכר ,ובכל זאת אשמח לעוד דיעה .כמובן שאשמור על תזונה נכונה גם ופעילות גופנית גם בעתיד

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לענת

    ד''ר מאיה איש שלום
    14/08/2019

    אכן סוכר 103 בצום מחשיד לקיום טרום סוכרת, מקוה ששמירה על פעילות גופנית סדירה 150 דקות בשבוע פעילות ארובית כגון הליכה שעה בשבוע פעילות של תנגודת כגון משקולות קלות וכן הגבלת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות ישפרו את רמת הסוכר.
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ערכי סוכר -האם תקין

    ענת
    15/08/2019

    היי מאיה
    תודה על תשובתך.
    אם כך-מדוע הרופאה שלי טוענת שהבדיקות תקינות וזה לא טרום סוכר ? האם המשמעות של 5.5 המוגלובין מסוכרר לא נחשבת במקרה זה?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לענת

    ד''ר מאיה איש שלום
    17/08/2019

    גם סוכר מוגבר בצום מספיק בכדי להגדיר טרום סוכרת אם התוצאה חוזרת על עצמה במספר בדיקות. המוגלובין A1C תקין מרמז שאין עליה משמעותית של הסוכר אחרי האוכל, בתנאי שאין אנמיה/אי ספיקת כליתית/תרומת דם לאחרונה או סיבה אחרת שמקצרת את משך החיים של הכדוריות האדומות והופכת אותו לפחות אמין
    בברכה,

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


