וויטמין D - כמות מומלצת

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• וויטמין D - כמות מומלצת
    רוני
    20/08/2019

שלום ד"ר.

מכיוון שהחלה לי ירידה בצפיפות העצם ואובחן טוסטסורון נמוך מטופל עם טוסטסורון ג"ל.

בבדיקה אחרונה וויטמין D מתחת לטווח התקין: 20.0 ng/ml
    :ערכי הייחוס
    Deficiency: 10 ng/mL - קטן מ
    Hypovitaminosis: 10 - 32 ng/mL
    Sufficiency: 32 - 100 ng/mL

יש לי בקבוק וויטמין D שכתוב עליו:
    250 MCG
    10,000 IU

כמה כדורים עלי לקחת ביום כדי להגיע לרמת וויטמין D תקינה למצבי ? ושגם יעזור בשיקום צפיפות העצם ?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    וויטמין D - כמות מומלצת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המון בריאות

שרית
    21/08/2019

בשל העובדה כי ישנה ירידה בצפיפות העצם הייתי ממליצה ליטול תוספי סידן (אני ואימי נוטלות דנסיטי שעושה את העבודה מעולה).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשרית.

רוני
    21/08/2019

תודע על השיווק.

מציע לך ולאימך לצרוך 4 פרוסות גבינה צהובה, זה 800 מ"ג סידן ביום ויחד עם שאר התזונה היומית תגיעו לערך רצוי של 1200.

ככה גם תוכלו לחסוך את ההוצאה הגדולה בצריכת דנסיטי שלא הוכח ע"פ מחקרים רפואיים רציניים שהיא משפרת ספיגת סידן לעומת סידן תרופתי רגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

ד''ר מאיה איש שלום
    22/08/2019

אכן אתה צודק שאין הוכחה ליתרון לסידן דנסיטי מבחינת מניעת שברים אישית אני מעדיפה להעשיר את התזונה ברקוטה מכוון שבנגוד לגבינה צהובה היא אינה עתירה במלח. תזונה שהיא עתירה במלח מגבירה את הפרשת הסידן בשתן. מבחינת ויטמין די 1000 ליום יספיק או כדור של 10000 פעם בשבוע
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות...

רוני.
    22/08/2019

אוי ואבוי... עשיתי טעות... לקחתי כדור ויטמין D של 10,000 IU פעם ביום בחודש האחרון.... עשיתי לעצמי נזק? וכן, מה לעשות כדי לחזור למצב מאוזן ולהתחיל לקחת כדור של 1000 ביום? אין לי אפשרות לבדוק רמת ויטמין D בקופה.(ויטמין D שלי לפני הטיפול היה 20 mg/ml).

לגבי גבינה צהובה, את צודקת... בדקתי והיא עתירה בנתרן... מצד שני קל לצרוך אותה לעומת ריקוטה.
    אם 4 פרוסות גבינה מספקות 800 מ"ג סידן, כמה סידן את מעריכה בגדול שזה תורם בפועל לאחר ההשפעה השלילית של הנתרן?

תודה על על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

ד''ר מאיה איש שלום
    25/08/2019

אם זה רק במשך חודש סביר להניח שלא הגעת לרמה רעילה. היתי עושה הפסקה חודש ואז חוזרת למנון של 1000 יחידות ויטמין די ליום לגבי הסידן והגבינה הצהובה קשה לי להעריך. אפשר לבדוק סידן בשתן באסוף אך לא בטוחה עד כמה זה יתרום
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

רוני
    26/08/2019

תודה ד"ר על סבלנותך לשאלותיי.

האם את חושבת שבלקיחת ויטמין D במינון של 10,000 IU במשך חודש עשיתי לעצמי איזה נזק? ואם כן, מהו?

הקופה לא תאשר לי בדיקת ויטמין D נוספת ובדיקה פרטית לוקחת חודש שזה הזמן שהצעת לי להפסיק.

בדיקות אחרות שכדאי לי לעשות? או לחכות שבועיים עד חודש ואז לקחת מינון יומי של 1000?

תודה, רוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

ד''ר מאיה איש שלום
    28/08/2019

רב.הסכויים שלא נגרם נזק אפשר לבדוק רמות סידן אלבומין פוספור קריאטינין בדם לא בטוחה שהכרחי
    מציעה לעשות חודש הפסקה ואז לחדש במנון של 1000 ליום
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו