פעילות יתר בלוטת התריס והנקה

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פעילות יתר בלוטת התריס והנקה
    מירב
    06/09/2019

שלום רב, אני מ 2007 מאובחנת בתת פעילות בלוטת התריס ילדתי בת לפנ י 8 שבועות. לפני ההריון לקחתי יוטירוקס 700 בשבוע במהלך ההריון לקחתי 900 ירדתי ל 800 ואז שבועיים לפני הלידה לקחתי שוב 900 כאשר ירדתי הורדתי ל 800. ביום שלישי עשיתי בדיקות TSH 0.08 T4 -27.2 (T3נראה תקין 4.2) הנתונים אני יודעת מצביעים על פעילות יתר. האם אני אמורה להפסיק לחלוטין עם הכדורים היוטרקס או להוריד מימון וכן האם יש השפעה על ההנקה. (אני חוששת אם הפסיק לגמרי והגיע לתת פעילות יווצר לי בעיה/חוסר בחלב אם. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למירב

ד''ר מאיה איש שלום
    06/09/2019

האם נבדק הT3 מה רמתו?
    מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל, אולי בנתים להוריד ל700 מקג' לשבוע. יש סכוי טוב שמדובר במנון יתר, בסבירות נמוכה יותר דלקת בבלוטת התריס שגורמת לפעילות יתר. חשוב לדעת מה רמת הT3.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• T3

מירב
    09/09/2019

תודה רבה על התשובה. , נראה שלא כל המספרים יצאו ברור.
    T3-4.2
    Tsh-0.08
    T4-27.2
    אם ה t3 תקין זה דלקת או מינון יתר? כמה זמן לוקח לבלוטה ל'התאפס' תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התיעצות

מירב
    12/09/2019

תודה רבה על התשובה. , נראה שלא כל המספרים יצאו ברור.
    T3-4.2
    Tsh-0.08 
    T4-27.2
    אם ה t3 תקין זה דלקת או מינון יתר? כמה זמן לוקח לבלוטה ל'התאפס' תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למירב

ד''ר מאיה איש שלום
    12/09/2019

נראה יותר כמו מנון יתר. מציעה להתיעץ לגבי המנון עם הרופא המטפל לא חושבת שכדאי להפסיק אולי בשלב ראשון להוריד ל700.
    לTSH לוקח חודש להגיע לסטטוס קוו חדש. עדיף לא לקחת את התרופה לפני בדיקת הדם אלא אחריה כי נטילה לפני גורמת לעליה בT4.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו