טיפול לאוסטאופורוזיס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום
 
  • טיפול לאוסטאופורוזיס
    דבורה
    11/09/2019

    שלום,
    האם הפסקת הטיפול בפרוליה אחרי זריקה אחת (בגלל תופעות לוואי) מעלה את הסיכון ל- rebound or atypical fractures?
    אם כן-האם טיפול בפורטאו לאחר מכן יכול לבטל את הסיכון הזה?
    תודה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה לדבורה

    ד''ר מאיה איש שלום
    11/09/2019

    לשבר REBOUND הדווחים בספרות הם מ-2 מנות ומעלה, אך תאורטית כן עלול להיות סכון מוגבר, לגבי שבר אטיפי תלוי הטפול בפרוליה ניתן אחרי טפול קודם. בכל מקרה בהפסקת טפול בפרוליה גם אחרי מנה אחת עדיף באמת לעבור מייד לטפול חלופי, דבר שעשוי להקטין את הסכון לסבוכים שציינת ולשברים אוסטאופורוטים בכלל.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


