מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עליה בערכי הסוכר אחרי זריקת קורטיזוןאדי27/09/2019
שלום דוקטור ,
אתמול בצהריים עשו לי בחדר טראומה 2 זריקות עם קוטיזון בגלל תופעת אצבע קופצת . אצלי זה קרה ב2 אצבעות צמודות ולכן קבלתי 2 זריקות
היום בבוקר , ובהמשך היום מדדתי עם המכשיר הביתי ערכים של 150- 160 שזה מאד חריג אצלי .
אני מוגדר כטרום סוכרתי כבר שנים עם ערכי סוכר בבוקר של 115 - 120 וכן שעתיים שלוש אחרי האוכל בצהריים 85- 95 . Ha1c נע בין 6 עד 6.5 .
1. האם יתכן שהעליה החריגה בסוכר היא בגלל זריקות קורטיזון שקבלתי .
2. כמה ימים תימשך התופעה הזו ?
3. זה נורמלי,,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאדי
ד''ר מאיה איש שלום30/09/2019אכן יש סכוי שהעליה ברמות הסוכר קשורה לזריקה, תלוי בתכשיר שקבלת אך הרבה פעמים העליות יכולות להמשך עד 3 שבועות
היתי שוקלת טפול תרופתי לסוכרת בערכים שכאלו, ממליצה לצמצם צריכת פחמימות ולבצע הליכות אם ניתן 150 דקות בשבוע לפחות ושעה בשבוע פעילות של תנגודת
בברכת שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה בערכי הסוכר אחרי זריקת קורטיזון
אדי01/10/2019דר מאיה איש שלום תודה רבה על תשובתך .
ברשותך עוד שתי שאלות בבקשה :
1. סוג הקורטיזון שקבלתי ב2 זריקות הוא diprospan 2cc יחד עם lidocaine inj. 1% - 5ml .
האם אכן הסוג הזה של קורטיזון יכול לגרום לעליה חריגה בערכי הסוכר בדם ?
2. אני בן 74 , מטופל ומאוזן תרופתית עם enaladex 10 mg פעמיים ביום וכדור ליפיטור 20מג .
את כתבת שהיית שוקלת טיפול תרופתי לסוכרת במקרה שלי . אשמח לדעת מה המלצתך , במה להתחיל ובאיזה מינון .
אציין שאני עוסק בפעילות גופנית של הליכה 5 קמ - 3 פעמים בשבוע וכן משחק טניס 3 פעמים בשבוע במשך כשעה וחצי .
אשמח לדעת מה עמדתך הרפואית .
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאדי
ד''ר מאיה איש שלום04/10/2019אכן דפרוספן יכול להביא לעליה בערכי הסוכר עד 3 שבועות מהמתן
בכדי להחליט על טפול תרופתי מתאים צריך לראות את הרקע הרפואי לבדוק אותך גופנית ואז להחליט. הליכה והפחתת צריכה של פחמימות בפרט פשוטות יכולות לסייע לאזן את הסוכר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)