אדנומה היפופיזית בגיל 47

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• אדנומה היפופיזית בגיל 47
    לימור
    15/10/2019

היי,
    קצת רקע: אני מתמודדת עם השימוטו מזה 18 שנים. לצערי ה t4 שבסינתרואיד לא ממש מצליח להמיר עצמו ל t3, והסימפטומים של עייפות קשה ועצירות הם שיגרת חיי.
    לפניי כ 12 שנים התגלתה אדנומה היפופיזית מפרישת פרולקטין. לא מטופלת תרופתית.(מלבד בתקופת הניסיונות להיכנס להריון עם ivf שלא צלחו)
    עשיתי שינוי תזונתי עמוק עם ירידה נרחבת במשקל.
    לאחרונה הערכים בדם של הפרולקטין ירדו למרות שהעייפות והעצירות הופכות לקשות יותר ויותר (ואוליי אין קשר)
    מציינת גם שאני עם אנמיה קלה (תאים אדומים נמוכים וגם המוגלובין טיפה מתחת) וגם מחסור במגנזיום שטרם נפטרו ולא ברורה סיבתם.
    בדיקת mri שבוצעה הפתיעה אותי מאוד... האדנומה ההיפופיזית התכווצה משמעותית ונמצאו שרידים בלבד לעומת בדיקות הקודמות.
    האם ההתכווצות היא תוצר טבעי ומוכר של השינוי ההורמונלי מותאם הגיל?
    ואם לא, איך ניתן לפרש את הממצא הנהדר הזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אדנומה היפופיזית בגיל 47

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין

לימור
    15/10/2019

המחזור תמיד היה תקין וגם כעת. Pms סיוט, עייפות מוגברת כולל מגרנות אאורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שפספסת את השאלה שלי

לימור
    17/10/2019

אשמח שתעני
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

ד''ר מאיה איש שלום
    17/10/2019

אכן לא ראיתי את שאלתך. לא מכירה מצב שבו שנוי תזונתי יכול לגרום להתכווצות של מיקרואדנומה. לרב זה קורה בעקבות טפול תרופתי.. פרולקטין מושפע מסטרס ומתרופות כולל גלולות ותרופות נוספות כך שרמתו יכולה להשתנות בתנאים שונים. אם המחזור סדיר ואין הפרשת חלב מהשד ומדובר בממצא הפופזרי קטנטן לרב מקובל לא לטפל אלא אם יש רצון בהריון ואז הרבה פעמים מטפלים גם אם כל מה שתארתי קלינית תקין, עד להשגת הריון. קשה לי ליעץ מעבר לכך מבלי להתרשם מהתמונה הקלינית המלאה ולבדוק אותך. ממליצה להמשך מעקב אנדוקריני
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי להבין

לימור
    20/10/2019

אם התכווצות האדנומה, יכולה להיות תוצר של הגיל והשינויי ההורמונלי.(קרובה ל 48)
    הפסקתי כבר לפני יותר מ 4 שנים את הטיפולים ואיתם גם את הטיפול התרופתי.
    השינויי ב mri, הוא מעכשיו.
    לפני כשנתיים הממצא היה זהה לתקופה שלפני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

ד''ר מאיה איש שלום
    21/10/2019

בעקרון הטפול התרופתי יעיל לרב בהפחתת גודל הגדול. לגבי השפעת מנופאוזה ישנם פרסומים קטנים על מקרים בהם היתה הקטנה של הגדול אך מדובר במעט מחקרים וקטנים...כך שלא בטוחה עד כמה המידע הזה אמין.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו