מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אדנומה היפופיזית בגיל 47לימור15/10/2019
היי,
קצת רקע: אני מתמודדת עם השימוטו מזה 18 שנים. לצערי ה t4 שבסינתרואיד לא ממש מצליח להמיר עצמו ל t3, והסימפטומים של עייפות קשה ועצירות הם שיגרת חיי.
לפניי כ 12 שנים התגלתה אדנומה היפופיזית מפרישת פרולקטין. לא מטופלת תרופתית.(מלבד בתקופת הניסיונות להיכנס להריון עם ivf שלא צלחו)
עשיתי שינוי תזונתי עמוק עם ירידה נרחבת במשקל.
לאחרונה הערכים בדם של הפרולקטין ירדו למרות שהעייפות והעצירות הופכות לקשות יותר ויותר (ואוליי אין קשר)
מציינת גם שאני עם אנמיה קלה (תאים אדומים נמוכים וגם המוגלובין טיפה מתחת) וגם מחסור במגנזיום שטרם נפטרו ולא ברורה סיבתם.
בדיקת mri שבוצעה הפתיעה אותי מאוד... האדנומה ההיפופיזית התכווצה משמעותית ונמצאו שרידים בלבד לעומת בדיקות הקודמות.
האם ההתכווצות היא תוצר טבעי ומוכר של השינוי ההורמונלי מותאם הגיל?
ואם לא, איך ניתן לפרש את הממצא הנהדר הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
לימור15/10/2019המחזור תמיד היה תקין וגם כעת. Pms סיוט, עייפות מוגברת כולל מגרנות אאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שפספסת את השאלה שלי
לימור17/10/2019אשמח שתעני
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ללימור
ד''ר מאיה איש שלום17/10/2019אכן לא ראיתי את שאלתך. לא מכירה מצב שבו שנוי תזונתי יכול לגרום להתכווצות של מיקרואדנומה. לרב זה קורה בעקבות טפול תרופתי.. פרולקטין מושפע מסטרס ומתרופות כולל גלולות ותרופות נוספות כך שרמתו יכולה להשתנות בתנאים שונים. אם המחזור סדיר ואין הפרשת חלב מהשד ומדובר בממצא הפופזרי קטנטן לרב מקובל לא לטפל אלא אם יש רצון בהריון ואז הרבה פעמים מטפלים גם אם כל מה שתארתי קלינית תקין, עד להשגת הריון. קשה לי ליעץ מעבר לכך מבלי להתרשם מהתמונה הקלינית המלאה ולבדוק אותך. ממליצה להמשך מעקב אנדוקריני
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי להבין
לימור20/10/2019אם התכווצות האדנומה, יכולה להיות תוצר של הגיל והשינויי ההורמונלי.(קרובה ל 48)
הפסקתי כבר לפני יותר מ 4 שנים את הטיפולים ואיתם גם את הטיפול התרופתי.
השינויי ב mri, הוא מעכשיו.
לפני כשנתיים הממצא היה זהה לתקופה שלפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה ללימור
ד''ר מאיה איש שלום21/10/2019בעקרון הטפול התרופתי יעיל לרב בהפחתת גודל הגדול. לגבי השפעת מנופאוזה ישנם פרסומים קטנים על מקרים בהם היתה הקטנה של הגדול אך מדובר במעט מחקרים וקטנים...כך שלא בטוחה עד כמה המידע הזה אמין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)