תת פעילות בלוט. התריס בהריון

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תת פעילות בלוט. התריס בהריון
    הריונית
    17/10/2019

שלום,
    אתחיל בהקדמה קלה- לפני קצת מעל לשנתיים בבדיקת דם שיגרתית ערכי הtsh שלי היו 8.79 כשהfree t4 היה בטווח התקין. ההמלצה שניתנה לי הייתה לבצע בדיקה חוזרת תוך כחודש וחצי, בפועל ביצעתי בדיקה חוזרת תוך 5 חודשים ובה הערכים היו כבר בנורמה, מאז לא ביצעתי את הבדיקה.
    כעת, נכנסתי להריון (אני ממש בתחילתו שבוע 4 ומספר ימים) ובבדיקה שנעשתה הtsh שלי 12.7 כשהfree t4 שוב בנורמה והוא 11.58.
    רופאת המשפחה שלי התייעצה עם אנדוקרינולוגית והוסבר לי שעליי לבצע שוב את הבדיקה(בעצם יומיים לאחר הבדיקה הלא תקינה) ומיד אחרייה להתחיל ליטול כדור יוטירקס של 100 מיקרוגרם ביום(כלומר לא לחכות אפילו לתוצאות, לא לבזבז זמן).
    מחפירה קצרה בגוגל אני ממש לחוצה- לחוצה שנגרם נזק חלילה לעובר ולחוצה שלהתחיל כדור של 100 לא מספיק אפקטיבי ושעד שהוא ישפיע בכלל אהייה על ערכים גבוהים...
    מה היית ממליצה לי?
    תודה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה להריונית

ד''ר מאיה איש שלום
    17/10/2019

אני חושבת שההמלצה שנתנה לך טובה. המנון הוא תלוי משקל 100 מקג' יכול להספיק תלוי במשקלך, מנון סביר נראה לי 1.9 מקג/קג' ליום. כך שמי ששוקלת סביב 50-55 קג' זה מנון סביר. אם את שוקלת יותר היתי שוקלת אולי לקחת קצת יותר ביעוץ אנדוקריני. חשוב לקחת את הכדור בצום חצי שעה לפני האוכל עם מים בלבד לא עם תה או קפה. לא סביר שנגרם נזק בשלב ככ מוקדם ומדובר בהפרעה קלה. בכל מקרה כדאי לחזור על תפקודי תריס בעוד 3 שבועות
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

הריונית
    17/10/2019

הרגעת אותי מאוד!
    רק לגבי המשקל, אם אני יותר לכיוון הפי 2 (בדיעבד, אולי העליה המאסיבית במשקל בשנים האחרונות קשורה גם לזה?) מהמשקל שציינת, אז היית מתחילה ממינון גבוה מ100? היום ראיתי את האנדוקרינולוגית והיא התעקשה שהיא גם ככה מתחילה איתי ממינון שגבוה פי 2 מהמינון שהיא בדרך כלל מתחילה איתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להריונית

ד''ר מאיה איש שלום
    17/10/2019

בגלל שהיית מאוזנת טרם ההריון לפי מה שתארת אז לא סביר שזו הסיבה לעליה במשקל במהלך השנים אלא אם לא נבדק.
    נראה לי שהיתי נותנת אז 800-900 לשבוע לפחות...אבל בתחום הזה קשה לדעת כי ההפרעה בסהכ לא קשה.
    תתחילי טפול, ותחזרי על תפקודי תריס אפילו בעוד שבועיים TSH לא צפוי להתנרמל בזמן הזה, אבל אם הוא במגמת ירידה יפה אז הכוון נכון ואם ירידה קלה/ללא שנוי ניכר אז כדאי להעלות מנון
    ממליצה להמשיך מעקב אנדוקריני צמוד
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

הריונית
    18/10/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו