מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סוכר, תת משקל, סוכרתאייל22/10/2019
שלום
בחור בן 47.
ידוע על קרוהן. רוב הזמן יחסית בסדר אפילו בלי תרופות.
לפני שנתיים היה זיהון בבטן וירדתי חזק במשקל
שוקל כ 50 קג על 1.80 מטר... BMI של 15
אני מנסה לעלות במשקל עם טחינה ועוד מאכלים.
בינתיים על מנת להגדיל קלוריות אוכל יותר סוכר.
כ 3 כפיות סוכר בתה 6 פעמים ביום כ 20 כפיות סוכר ביום...
מנגד לא אוכל עוגות וממתקים בכלל!
הסוכר שלי תקין כ 84 ובדקתי כמה פעמים השנה
נע בין 80 ל 86
כולסטרול כללי קצת נמוך 115
כולסטרול טוב כ 38 ורע כ 70
טריגליצרידים כ 120
אני יודע שסוכר זה לא בריא
ו 100 גרם סוכר ביום בכפיות בתה זה בטוח לא בריא
מנגד לא אוכל בכלל ממתקים
רציתי לשאול האם אני בסיכון שפתאום יתפרץ סוכרת
או שכל עוד אני בודק סוכר בדם כל כמה חודשים ויוצא תקין כ 85 אז אפשר להיות שקט שאין סכנה כרגע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום22/10/2019בהחלט מסכימה איתך שעדיף להמנע מסוכר בכמויות גדולות. רמת הסוכר בצום לא מספיקה בכדי לדעת אם יש הפרעה ברמות הסוכר אחרי האוכל/שתיה לכן כדאי לשקול בדיקה של המוגלובין A1C שנותנת אומדן לממוצע רמות הסוכר ב-3 חודשים האחרונים. מה לגבי העשרה קלורית באנשור/גלוצרה?
מציעה להתיעץ עם דיאטנית וכן לצמצם את כמויות הסוכר...
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר, תת משקל , סוכרת
אייל22/10/2019תודה רבה...
אם אפשר עוד לשאול
1. דיאטנית אמרה לי שלדעתה כשכל כך רזים BMI=15
אפילו הסוכר לא בעייתי כי יהפוך לשומן
זה הגיוני? או שלא הבנתי טוב?
2. במידה ואבצע HBA1C והוא תקין
אז אפשר להיות שקט שאני לא בסיכון שה 20 כפיות סוכר ביום יגרמו לי סוכרת? כאמור הסוכר כרגע תקין לגמרי כ 85
וכאמור אני לא אוכל ממתקים או עוגות וכו'.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאייל
ד''ר מאיה איש שלום23/10/2019בהנחה שאין אנמיה שתפגע באמינות של A1C, אפשרות נוספת היא להתחבר חד פעמית למד סוכר רציף שיתן לך אנדקציה לגבי רמות הסוכר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)