מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- HbA1C לא נמוך, למרות הקפדה מקסימלית על מיעוט פחמימותמיקי03/11/2019
שלום רב,
בן 72.
מאד מקפיד על תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך.
בכל הבדיקות אקראיות שאני עושה עם מד גלוקוז שיש לי, תמיד הגלוקוז לא מעל 100 .
ובכל הבדיקות בבוקר שאני עושה הסוכר מתחת ל100, כך שזה לא גלוקוניאוגנזה שקורית בלילה.
ובכל זאת, HbA1C לא נמוך. אלא 6.2. כבר כמה שנים.
במשך שנה וחצי לקחתי מטפורמין, 3 פעמים, וזה ירד ל6.
שאלתי אליך: מה עוד יכול לייצר גליקצייה של חלבונים, חוץ מרמות גלוקוז גבוהות ?
א. מבחינת תהליכים בתוך הגוף ? למשל נטילת סטטינים. אבל עוד תהליכים
ב. מבחינת מזונות שהם לא פחמימות, אבל , למשל מכילים אקרילאמיד, או Advanced glycation end products
תרופות שאני לוקח
- אקספורט 5/160
- יוטירקס 50 מק"ג
- ליפיטור 10 מ"ג, 3 פעמים בשבוע
תודה מראש
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה למיקי
ד''ר מאיה איש שלום03/11/2019אכן סטטינים יכולים להגדיל את הסכון ללקות בסוכרת 1/200.
פרט לכך לאור העבודה שיש לך תת פעילות של בלוטת התריס סכוי קטן שמדובר בתהליך אוטואמוני לבלבי בפרט אם אתה רזה
בנוסף אינדקס גלקמי הוא דבר אישי ואם אתה לא נמנע לגבי מפחמימות כדאי לבדוק אולי עם מד סוכר רציף את התגובה הגלקמית למזונות השונים, כי שיא רמת הסוכר יכול להגיע אחרי חצי שעה שעה תלוי בסוג המזון תכולת החלבון והשומן בו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)