מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- Galvus בטיפול סוכרת, חולשהחגית10/11/2019
שלום רב, אני סובלת מסוכרת 2 מזה שנה וחצי. לאחר סיוט אמיתי בתקופה ארוכה, בה לא הצלחתי עם אף תרופה שקיבלתי, עקב כאבי בטן איומים ושלשולים חריפים, ורמת סוכר שהגיעה ל 220 בצום, המזל דפק בדלת, ומנהל המכון הוחלף והחל טיפול עמוק יותר, והותאמה לי תרופה אחרת, טרג'נטה ואחר כך גלבוס, 2 כדורים ביום. זה בתוספת דיאטה והימנעות מסוכר וגלוטן, פלוס הליכה פעמיים ביום, הביאו אותי להורדה במשקל ולרמת סוכר קבועה מסביב, ל120. אני מנהלת יומן באדיקות ומודדת פעמיים ביום. העניין הוא שאני חווה חולשה ומועקה ברום הבטן, עשיתי סי טי כי היה חשש לדלקת בלבלב וזה נשלל, ועדיין איני מרגישה טוב, האם יש קשר בין הרגשתי לבין הסתגלות לתרופה? האם לקיחת התרופה יחד עם אוכל היא הבעיה? כי חברה שעוברת את אותו הדבר, סיפרה כי רופאה אמר לה לקחת התרופה שעה אחרי האוכל ולא בסמוך, היא מקבלת גלוקומין וגם היא חוותה חולשה ואף התעלפה וכששינתה הרגלי לקיחת התרופה זה השתפר. מצד אחד מצבי הבריאותי טוב יותר מבחינת הסוכרת, מצד שני אני חווה חולשה ואי נוחות ולחץ ברום הבטן. עברתי גם בירור אנדוקרינולוגי וגסטרולוגי מלא, כולל גסטרוסקופיה, סי טי פרוטוקול לבלב, ובדיקות דם ואיסופי שתן רבים, נמצא רק כבד שומני ומדד דלקת גבוה crp שבבירור. אשמח להתייחסותך, תודה המון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לחגית
ד''ר מאיה איש שלום11/11/2019ערב טוב
קשה לתת יעוץ מבלי לבדוק אותך ולראות את כל הבדיקות. גלבוס באופן לא שכיח יכולה לגרום לכאבי בטן, תופעה שיותר שכיחה עם כדורי מטפורמין שאת לא מקבלת. אם אין לך נטיה לדלקות בדרכי השתן או לפטרת וגנלית היתי שוקלת טפול במעכבי SGTL2 תרופות שמשתנות את הסוכר וגם מסייעות בירידה במשקל
מציעה לפנות ליעוץ
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)