בדיקת הורמונים ביום ה3 למחזור או שבוע לאחריו?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקת הורמונים ביום ה3 למחזור או שבוע לאחריו?
    מור
    17/11/2019

שלום רב. סובלת מנשירת שיער והתקרחות והורמון גברי גבוה. נאמר לי לבצע בדיקת דם להורמון טסטו+אנדרוסטנדיון.
    מבדיקות דם קודמות שעשיתי בעבר הרופאת נשים אמרה שעושים בדיקה זאת רק ביום ה3 למחזור. וכשהייתי עושה אותו באמת ביום ה-3 למחזור ההורמון היה גבוה מאוד בתוצאה!!
    לעומת זאת רופא ההורמונים אמר לעשות את בדיקת הדם שבוע לאחר המחזור אבל שבוע לאחר המחזור - ההורמון לא יהיה גבוה בכלל כי פעם עשיתי את אותה הבדיקה גם כשלא הייתי במחזור והוא לא היה גבוה ורופאת הנשים אמרה לי שהבדיקה אינה תקינה כשלא עושים אותה במחזור.
    שואלת אני אותך מתי צריך לעשות את הבדיקה? ביום ה3 למחזור בשביל לראות אם הוא אכן גבוה או שבוע לאחר המחזור? קצת מוזר לי שרופא ההורמונים ביקש לעשות אותה שבוע לאחר מחזור.
    אודה לתשובתך תודה! והאם יש צורך לצום לבדיקה? נוספו לי גם לעשות בדיקת סוכרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה למור

ד''ר מאיה איש שלום
    18/11/2019

בעקרון דווקא ככל שמתרחקים מהמחזור רמות ההורמונים עשויות לעלות אז אם תקינות אחרי שבוע יש אכן סכוי שהן תקינות. קשה ליעץ מרחוק מבלי לראותך ואת התוצאות.
    לגבי הצום איני יודעת לאילו בדיקות הופנת אך צום של 8 שעות לרב מספיק..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו