סוכר 160 לאחר שעתיים

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• סוכר 160 לאחר שעתיים
    עידן
    18/11/2019

שלום
    אני בן 47 ובריא ללא סוכרת. בדיקות סוכר בצום נעות בין 91 ל 96 בשנים האחרונות. ממש במקרה אשתי בהריון ועם רמות סוכר גבוליות ולכן קבלה מד סוכר ביתי. אני מתוך סקרנות עושה בו שימוש לבדוק את רמות הסוכר אצלי. הערכים נעים בין 83 ל 97. אני לרוב נמנע מאכילת מתוק ומאכלים עם סוכר.

אבל היום לפני תחילת הארוחה בדיקה הראתה 92 ושעתיים לאחר ארוחה גדולה של אורז מלא ובננה + תפוח, עם סה"כ פחמימות של כ 75 גרם לאותה ארוחה, בדיקת הסוכר בדם הייתה 159 לאחר שעתיים וחמש דקות מסיום הארוחה.

הם זה תקין או נחשב לגבולי? אומרים שלאחר שעתיים צריך פחות מ 140 וזה אחן כך ברוב הבדיקות שעשיתי, אבל הפעם הגזמתי יותר עם כמות הפחמימות. האם עליה של כמעט 70 יחידות ברמות הסוכר נחשבת לתקינה כעבור שעתיים? זה בערך עליה של יחידה אחת לכל גרם פחמימה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכר 160 לאחר שעתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לעידן

ד''ר מאיה איש שלום
    18/11/2019

אכן העליה בערכי הסוכר בהתחשב שזו "כיבכול" העמסת סוכר העריך של 159 מתאים לערכים של טרום סוכרת. היתי שוקלת לבצע בדיקת המוגלובין מסוכרר שנותנת אומדן לממוצע ערכי הסוכר ב-3 חודשים האחרונים
    ערכים של עד 140 הם תקינים אחרי האוכל.
    היתי מצמצמת צריכת פחמימות ומקפידה על פעילות גופנית סדירה ארובית 150 דקות בשבוע שעה בשבוע פעילות של תנגודת.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועדכון

עידן
    21/11/2019

תודה על התשובה.

שאלתי היום את רופא המשפחה, והוא אמר שהתוצאה הזו חסרת משמעות לדעתו, שכן בדיקת העמסת סוכר מתבצעת שעתיים לאחר שתיה של 75 גרם גלוקוז נקי ולא 75 גרם של פחמימה מורכבת משולבת עם מרכיבי מזון אחרים, בעיקר שומניים. הוא אמר שאלו מעקבים את תהליך עלאת רמות הסוכר בדם והפרשות האינסולין, ומכאן שסקלת הזמן תהיה שונה עם גבולות רחבים יותר משעתיים. במילים אחרות, התוצאה של 159 כנראה מתארת את שלב השיא שהופיע מאוחר יותר.

הוא גם הוסיף שבבדיקה אחרונה לפני 6 חודשים ערך ה A1C שלי היה תקין לחלוטין 5.2% ולכן אין בשלב זה כל צורך בבירור נוסף. המליץ לי להמנע מבדיקות סוכר עצמיות שלא לצורך...

כמובן אמר שהוא תמיד בעד פעילות גופנית והמנעות מפחמימות קלות לכל אדם בלי קשר לערכי הסוכר שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעידן

ד''ר מאיה איש שלום
    22/11/2019

עדין 159 הוא ערך גבולי אחרי שעה חושבים שהשיא כנראה לא צריך לעבור 155. בדיקת A1C לא תמיד מדייקת. הייתי נמנעת מ"העמסת" פחמימות ומקפידה על פעילות גופנית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו