בדיקת צפיפות עצם לאוסטאופרוזיס במהלך טיפול

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• בדיקת צפיפות עצם לאוסטאופרוזיס במהלך טיפול
    עליזה
    26/11/2019

בת 81 עם אוסטאופרוזיס קשה (גם בצוואר הירך וגם בע"ש) -4.4 (ללא שברים) .
    לפני 5 שנים התחלתי טיפול בפורטאו למשך שנתיים ולאחר מכן עברתי בדיקת צפיפות עצם שהראתה שיפור קל -3.7 .
    מאז אני מקבלת עירוי חד שנתי של פרוליה ובנוסף צורכת סידן ציטראט 250 מ"ג ליום וגם צורכת חלב ומוצריו .
    לא עושה ספורט , אך עצמאית בעבודותביתכמובישול , ניקיון ,קניות .
    בנוסף צורכת ויטמין די בטיפות 1200 יחבל . בדיקות דם מראות שויטמין די בגבולות הנורמה וכך גם ב.תריס .
    bmi נורמלי , מבנה גוף קטן , קומה נמוכה 152 , מבנה עצמות
    דק יחסית , משקל מעט מעל הנורמה עם השמנה ביטנית .
    ר.משפחה ואנדוק' המליצו לעבר שוב בדיקת צפיפות עצם , מה שאומר להיחשף לקרינה..........
    מה דעתך?
    לפני שנה התיעצתי איתך בפורום והבנתי ממך שבדיקת צפיפות עצם טובה לאבחון ולא משמעותית / נחוצה למעקב .
    נכתב ע"י הבן ,
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לבן של עליזה

ד''ר מאיה איש שלום
    27/11/2019

מניחה שאתה מתכוון לזריקה חד שנתית של אקלסטה ולא של פרוליה אותה נותנים כל חצי שנה
    בעקרון צפיפות עצם היא כלי לא טוב למעקב אבל אחת למספר שנים 3-5 שנים ניתן לשקול לבצע שוב.
    כמות הקרינה בבדיקת צפיפות עצם אחת היא אלפית מהקרינה בצלום רנטגן אחד. לא היתי מודאגת מהקרינה אלא אם זה הכרחי לתת את אמך. אם לא היו שברים מתמידה עם הטפול אז אולי באמת לא הכרחי
    לילה טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופה היא פרוליה - אחת לחצי שנה

עליזה
    28/11/2019

מה השיקולים של הרופא לבחור דווקא בפרוליה על פני אקלסטה או להיפך ? איזה נחשבת יותר בטוחה בהקשר של פגיעה בעצב הלסת כאשר עוברים פעולה כירורגית בפה כמו השתלת שיניים?
    הבנתי מדברייך שהקרינה ממש זניחה , האם יש התוויות נגד ?
    תודה על התגובה המהירה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעליזה

ד''ר מאיה איש שלום
    29/11/2019

הבטיחות של 2 התרופות דומה, פרט לעובדה שאסור להפסיק פרוליה מבלי לתת טפול חלופי כי אז הסכון לשברים עולה, בנגוד לאקלסטה שהפסקת טפול לא מעלה סכון לשברים. אקלסטה יכולה ב30% מהאנשים להביא למחלת חום, דמוית שפעת בעיקר במנה הראשונה. במקרים נדירים יכולה להביא לפגיעה כליתית או דלקת עינים. פגיעה בלסת בהקשר של עקירה קצת יותר שכיחה עם פרוליה שכיחות של עד 1/1000 כלומר לא שכיח.... אכן הקרינה ממש זניחה בצפיפות עצם ולא ידוע לי על התוית נגד
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה על סידן דנסיטי

ניקול
    30/11/2019

קראתי במקרה את השאלה כי גם לי יש בעיות בצפיפות העצם. רק רציתי להמליץ על נטילת תוסף סידן- דנסיטי שהוא סידן אמורפי ונספג פי 2-4 יותר מתוספי סידן אחרים. חפש מידע בגוגל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנקול

ד''ר מאיה איש שלום
    02/12/2019

הסידן האמורפי אולי נספג טוב יותר אבל לא הוכיח יעילות טובה יותר במניעת שברים, גם ככה חשיבות תוספי סידן מוטלת בספק אז חבל לשלם יותר על משהו יקר שלא הוכח שיש לו יותר תועלת במניעת שברים.
    הספיגה של תוספי האחרים מספקת
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סידן אמורפי

אסתר
    09/12/2019

כנטולת כבר חצי שנה סידן אמורפי לאחר 4 שנים עם סידן אחר אני יכולה להעיד שכאבי המפרק ביד נעלמו לי וכאבי הרגל נעלמו לי לחלוטין!! מה הכוונה "לא הוכח"? האם כל דבר צריך מחקרים? כעת ניתן לראות את המציאות בשטח וזה עזר לי דיי מהר לשמחתי. אני רוכשת במבצעים רבים שיש ולא רואה הבדל בין שאר תוספי המזון . דרך אגב לי המליץ הרופא לקחת סידן אבל הוא לא עזר לי כלל בכאב ורק האמורפי עזר. רפואה שלמה לכולם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו