מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי TSH נמוך כאשר T3 וT4 תקיניםאורי04/12/2019
לום אני בן 40,בריא מאוד, לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם שגרתיות.
הכל יצא תקין למעט TSH שיצא 0.02 אבל T3 וT4 יצאו תקינים. T3 יצא 5.8 וT4 יצא 14.4.
עשיתי בדיקות TSH כמה פעמים בעבר והם יצאו תקינות למעט הפעם הזאת.
האם יש סיבה לדאגה? כמו כן אני בשנה וחצי האחרונות אוכל כמעט כל יום 3 שקיות במבה רגילות וקראתי בהרבה מקומות שאכילת בוטנים יכולה לגרום לתת פעילות בבלוטת התריס.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לאורי
ד''ר מאיה איש שלום04/12/2019לא ידוע לי על קשר לבמבה...
אם אתה נוטל מולטיטמינים הם יכולים לגרום להפרעה בבדיקות הTSH...
בעקרון אם התוצאה אמיתית זה נקרא פעילות יתר תת קלינית של בלוטת התריס, כדאי לפנות לאנדוקרינולוג ליעוץ לא משהו מדאיג אבל מחייב מעקב
באבחנה מבדלת מצב דלקתי, קשרית פעילה בבלוטת התריס, או דלקת אוטואמונית כגון גרייבס
אם נחשפת ליוד כגון בחומר נגוד של סיטי זו גם יכולה להיות הסיבה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ז"א אם התוצאה אמיתית?..
אורי05/12/2019האם כדאי לחזור על הבדיקה עוד פעם? אני בריא מאוד ואין לי שום תסמינים שקשורים לזה.
כמו כן לפני 9 שנים בבדיקות דם שגרתיות TSH יצא לי על 5,שזה גם נחשב הרי גבוה, לא ייחסתי לזה בכלל חשיבות ולאחר כשנה בבדיקת דם הוא חזר לנורמה,גם 2 בדיקות דם שעשיתי אח"כ יצאו תקינות עד לבדיקה הזאת.
האם על כל שינוי של ההורמון הזה להתחיל ולרוץ לרופא? כי בהמון מקרים שקראתי וגם אצלי כאמור זה מסתדר לבד מה גם שאצלי כאמור T3 וT4 תקינים לחלוטין.
תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאורי
ד''ר מאיה איש שלום05/12/2019אם אינך נוטל מולטיוטמינים יש סכוי טוב שהתוצאה אמיתית...
קשה לי ליעץ מבלי לראותך ולהכיר את מחלות הרקע אם קיימות בהנחה שאין כאלו, אם אתה מרגיש טוב אפשר לעקוב לחזור על הבדיקה תוך מספר שבועות ואם לא מסתדר לשקול פניה לאנדוקרינולוג
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך,שאלה אחרונה...
אורי05/12/2019שוב לגבי הבוטנים, האם הבוטנים לא נחשבים למאכל שמכיל חומרים גויטרוגניים כאלו שמזיקים לפעולת בלוטת התריס?
כי שוב אני אוכל כל יום 3 שקיות במבה רגילות ויכול אולי להיות שזה הסיבה לTSH הנמוך...
תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאורי
ד''ר מאיה איש שלום05/12/2019לא סביר.
ביוטין ויטמין B7 בתוסף משבש את תוצאות המעבדה אבל לא את תפקוד בלוטת התריס עצמה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה באמת אחרונה :)...
אורי05/12/2019לגבי ויטמין D,
כל החיים אני בטוח שסבלתי מחוסר שלו עקב מיעוט חשיפה לשמש והחלטתי לטפל בזה.
בבדיקת דם האחרונה בתחילת אוקטובר הערך שלו יצא על 41.7 nmol/L ערך שהוא מתחת לטווח.
אני כחודש לוקח תוסף שלו,אני בכל יום לוקח 2000 יחב"ל.
האם המינון הזה בסדר? להעלות? להוריד?
האם קיים קשר בין מחסור של ויטמין D לפעילות בלוטת התריס?
תגובה לאורי
ד''ר מאיה איש שלום06/12/2019לא ידוע לי על קשר בין הפרעה בפעילות בלוטת התריס לחסר ויטמין D, אם רמות הסידן בדם תקינות ולא מוגברות אז 2000 ליום זה בהחלט מנון סביר לאור הרמה שציינת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)