תוצאות בדיקה להוצאת אונה של בלוטת התריס

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקה להוצאת אונה של בלוטת התריס
    נועה
    10/12/2019

בת 24,לפני 4 חודשים עברתי ניתוח להוצאת אונה ימנית של בלוטת התריס עקב סרטן (בלי טיפולי המשך) והחלמתי בצורה מלאה, שבוע לאחר מכן הייתי אצל הגינקולוג שלי וגילית שיש לי שחלות פוליציסטיות ולכן המשכתי את המעקב אצל הרופאה שלי והיא שלחה אותי לבדיקות דם -האנדרוסטדיון חזר גבוה וגם OHP 17 היא הפנתה אותי למבחן סנקטן התוצאות הן- Hyd.prog. 0w-14.81 nmol
    Hyd.prog.60w- גדול מ- 60 nmol
    cortisol 0'- 343 nmol
    cortisol 60'- 570 nmol

רציתי לדעת האם תוצאות אלו תקינות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לנועה

ד''ר מאיה איש שלום
    10/12/2019

בעקרון מחשיד להפרעה ביותרת הכליה כסיבה לשחלות הפוליצסטיות, הפרעה שיש לה טפול תרופתי פשוט.
    מציעה להתיעץ עם אנדוקרינולוג ששלח אותך לבדיקה.
    החשד הוא LATE ONSET CONGENITAL ADRENAL HYPERPLASIA. לא הפרעה מסוכנת יכולה להביא לאקנה, שעור שחלות פולצסטיות. יש לה טפול תרופתי פשוט.
    חשוב אבחון גנטי לפני הריון ל-2 בני הזוג בהקשר של צורך בטפול תרופתי בהריון..מבינה שזה לא רלונטי כעת.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

נועה
    10/12/2019

תודה רבה על תגובתך, במידה ויש לבן זוגי את אותו הדבר מה ההשלכות של זה ?
    אני לפני חתונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

ד''ר מאיה איש שלום
    11/12/2019

השלכות לגבי צורך בטפול תרופתי בהריון,
    מציעה לפנות ליעוץ גנטי, הבדיקה בסל מבוצעת במכון הגנטי ברמבם לא צריך להגיע לשם כל מכון יכול לשלוח אליהם
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו