פרדניזון 40 מ"ג לאסתמה... האם כבר יכול לגרום לנזק?

מנהל הפורום

ד``ר מאיה איש שלום
ד"ר מאיה איש שלום
לקביעת תור אצל ד"ר מאיה איש שלום ללא פרסום בפורום

• פרדניזון 40 מ"ג לאסתמה... האם כבר יכול לגרום לנזק?
    שירלי
    13/12/2019

שלום,
    עקב החמרה באסתמה יכול להיות שאצטרך לקחת פרדניזון 40 מ"ג לשבועיים. רופא המשפחה רשם מרשם אבל אמר לנסות לנסות קודם עם אינהלציות לראות האם אוכל להמנע. אני בינתיים מצליחה לשרוד בלי ותוהה האם במקרה שלי אם אני קרובה לאיזון ב 90 או 80 אחוזים כדאי להמשיך לסבול כי אולי כמו שנה שעברה בחורף אחרי כ 3 חודשים מצב הריאות יחזור לקדמותו בלי פקדניזון. יש לי תנגודת לאינסולין, ובבדיקות הדם ואיסוף השתן קורטיזול גבוה(בוצע עם סרטייד). בנוסף יש לי אוסתרופורוזיס(בת 37 עקב נקסיום). האם 40 מ"ג פרדניזון לשבועיים יכול לגרום לי למעבר מתנגודת לאינסולין לסוכרת או להחמרה קשה בתנגודת? והאם בשבועיים יש השפעה על מערכת החיסון והחלשה שלה וזה משהו שיכול להמשך ככה שנים ולא יסתדר? וגם לגבי מחלת קושינג, אשמח לברר האם שבועיים יכולים לגרום לה. תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובה לשירלי

ד''ר מאיה איש שלום
    13/12/2019

40 מג' פרדניזון למשך שבועיים יכול להביא זמנית לעליה ברמות הסוכר, משקל, נטיה לזהומים וכו. אבל מדובר בהשפעה זמנית.
    צריך לשקול סכון אל מול תועלת
    בברכת בריאות שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו