מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פגיעה באינסולין? פרה דיאביטיס?גלעד09/01/2020
שלום
אני בן 45. די רזה.
תזונה גרועה מאוד שותה כ 4-5 כוסות קולה ביום
הרבה לחם מעובד ומעט ירקות ופירות.
בחודשים האחרונים הרגלים נרדמות לי הרבה ומזה כשבועיים יש לי דקירות כואבות כמו סיכות בכפות הרגליים באצבעות.
קראתי שנוירופתיה כזאת עלולה להיות ממצב של פרה דיאביטיס.
בבדיקת סוכר בצום לפני 3 חודשים התוצאה 84
בבדיקת HBA1C לפני 3 חודשים התוצאה 5.3
האם הגיוני שסימני הנוירופתיה ברגליים הינם מהתחלה של סוכרת או שזה לא סביר כי במידה והיתה התחלה של אי סבילות לאינסולין היית מצפה לראות סוכר או HBA1C גבוהים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום10/01/2020ערכי הA1C והסוכר שציינת תקינים לכן לא סביר שקשור. אולי כדאי לבדוק רמת B12 ולחפש סבות אחרות (בעיות של דיסקים בגב?).
אפשר לעשות הערכה בבדיקת EMG,
בכל מקרה מציעה בהחלט לשנות את התזונה ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה כי גם אם כרגע הכל בסדר, בצריכת תזונה שכזו לאורך זמן אתה בהחלט מעלה את הסכון להתפתחות סוכרת
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקירות ברגליים
גלעד10/01/2020תודה רבה ד"ר על התשובה.
באמת אולי כדאי שאבדוק גם אם יש בעיות בדיסקים
שגורמות לדקירות בכפות רגליים.
אם אפשר לשאול
אני לא אוכל בשר כבר 3 שנים ותזונה בעיקר פחמימות
וגם רופא המשפחה אמר שאלי הדקירות מחוסר B12
עשיתי בדיקת B12 ויצא תוצאה של 370 שהיא תקינה.
אבל לקחתי יום לפני כן צנטרום לילדים וגם בכל השבוע לפני כן ( אני לוקח פעם בכמה חודשים קצת מולטי ).
אולי זה מעוות את התוצאות כלפי מעלה אם לוקחים יום לפני כן כדור ויטמינים ובעצם אולי חסר לי? או שגם אם יש קצת עיוות
לא סביר שחסר לי B12 אם יצא 370?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום13/01/2020בהחלט יתכן שיש חסר אם נטלת סמוך לבדיקת הדם תוסף
בכל מקרה אם יש חסר כנראה הוא קל
אם ניתן תבקש לחזור על הבדיקה ללא תוסף , ברב הקופות יש מגבלה לגבי תדירות בצוע הבדיקה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת B12
גלעד13/01/2020תודה רבה!
שאלה אחרונה....
כמה ימים לפני בדיקת B12 לא לקחת צנטרום
על מנת שאדע שהבדיקה יחסית אמינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום13/01/2020עדיף לפחות 3 ימים לפני, אם ניתן 5 ימים עדיף
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרה דיאביטיס
גלעד15/01/2020אפילו אם מדובר על קוקה זירו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לגלעד
ד''ר מאיה איש שלום15/01/2020לא ידוע לי שקולה זירו משבשת בדיקת רמות B12. בכל מקרה כדאי להיות בצום של 8 שעות לפני הבדיקה. מותר לשתות מים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)